Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu bu akşam 22:00’de “birkaç yüz kişilik bir kaçış planı”nı açıklayacağını duyurdu

Kılıçdaroğlu bu akşam 22:00’de “birkaç yüz kişilik bir kaçış planı”nı açıklayacağını duyurdu

“Ben en iyisi bu akşam saat 22.00’de bu skandalı açıklayayım. Akşam 10’da bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim. Erdoğan sakın reddetmeye kalkma bütün belgeler elimizde. Akşam görüşürüz…” Kılıçdaroğlu’na cevap veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Kılıçdaroğlu’nun beyanları, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır. Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bir sürü temelsiz iddia ortaya atıp belge bilgi açıklayacağım dedi. Ancak açıklamaları hiçbir siyasi netice doğurmadı.”

Bu akşam (24 Mayıs) saat 22:00’de “birkaç yüz kişilik bir kaçış planını” açıklayacağını duyuran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Kirlenmiş bürokratlara seslenmek istiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun onlara son iyiliği olsun. Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim sen bunların suç çarkını döndürürken bunlar seni, kendilerini kurtarma planlarının içine hiç dahil etmiyorlar.

“Evet toplu bir kaçış planı yürürlükte, bu işlenen suçlardan sana rol biçtiler. Değişim geldiğinde halinin nice olacağını ise inan hiç umursamıyorlar.

“Bak ben sana biraz detay vereyim ey sarı bürokrat. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar.

“Erdoğan vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Bunların başında da Erdoğan’ın aile bireyleri geliyor. Taşınan kara paralarla yurt dışında kurdukları bu paravan kurum üzerinden o yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartmak istiyorlar.

“Bu birkaç yüz kişi ile sınırlı. İzin çıkarma peşindeler. ‘Ey Pensilvanya’ diye bağıranlar şimdi kendi Pensilvanya’larını oluşturma telaşındalar.

“Şunu çok iyi bilmen gerekiyor suça bulaşmış bürokrat. Bu birkaç yüz kişilik kurtarma operasyonunda sen asla yoksun. O uçaklarda yeri ayrılanlar arasında da sen olmayacaksın. O uçağın kapısı sana hiç açık olmayacak.

“Ben en iyisi bu akşam saat 22.00’de bu skandalı açıklayayım. Akşam 10’da bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim.

“Milletimi de bekliyorum bu akşam. Onlar da Türkiye’de paralel öğrenci vakıflarının niçin kurulduğunu daha iyi anlayacak.

“Erdoğan sakın reddetmeye kalkma bütün gerçekleri biliyoruz. Bütün belgeler elimizde. Akşam görüşürüz.”

Ömer Çelik: “İftira kampanyası”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Kılıçdaroğlu’nun beyanları bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır” dedi. Çelik’in sözleri şöyle:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sn Cumhurbaşkanımız ve ailesiyle ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun beyanları, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır.

“Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bir sürü temelsiz iddia ortaya atıp belge bilgi açıklayacağım dedi. Ancak açıklamaları hiçbir siyasi netice doğurmadı. Tüm bu açıklamalar çevre kirliliğinden başka birşey üretmemiştir.

“Kılıçdaroğlu, Sn Cumhurbaşkanımızla ilgili ‘kaçacak’ ifadesini kullanmış. Bunu daha önce de söylemişti. Ancak milletimiz 15 Temmuz gecesi kimin tanklara karşı milletiyle beraber direndiğini, kimin de tankların yol vermesiyle kaçtığını görmüştür.

“Kılıçdaroğlu’nun devlet bürokrasisini sürekli olarak tehdit etmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletini işlemez hale getirmeye dönük bir teşebbüstür. Bu hiçbir şekilde siyasi bir yaklaşım değil, geçmişte örnekleri görülen bir vesayet arayışıdır.

“Kılıçdaroğlu’nun ülkemizi istikrarsızlaştırmaya dönük beyanları, cılız kalmaya mahkûmdur. Bu beyanlar millet odaklı bir siyaset anlayışından yoksundur. Başkalarının dediklerinin kötü bir tercümesidir.

“CHP yönetimi, siyasete nefret yazılımı yüklemeye çalışıyor. Bu CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın hak etmediği bir durumdur. Nefret siyasetine karşı durmaya kararlıyız.

“Cumhurbaşkanımızı hiç kimse nefret siyasetinin diliyle tehdit edemez. Cumhurbaşkanımıza nefret siyasetiyle saldıranlara gerekli karşılığı siyaset ve hukuk temelinde vermeye devam edeceğiz.”

- Advertisment -