Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu: “Bu devlet Emine Şenyaşar ile helalleşecek”

Kılıçdaroğlu: “Bu devlet Emine Şenyaşar ile helalleşecek”

2018 seçimleri öncesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında çıkan olaylarda eşini ve iki çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar’la görüşen Kılıçdaroğlu: “Adalet isteyen bir annenin sesini neden duymazlar, görmezler, hissetmezler.”

Şanlıurfa Barosu’nun önünde Şenyaşar’la birlikte gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, “İnsanların vicdanı bu kadar mı körelir. Adalet isteyen bir insanın, annenin çığlığını nasıl olur da saraylarında oturanlar duymaz. İntikam almak istemiyor, sadece adalet istiyor. Adalet isteyen bir annenin sesini neden duymazlar, görmezler, hissetmezler. Anneye hepinizin huzurunda söz veriyorum; bu davanın takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Failleri beraber ortaya çıkaracaklarını söyleyen CHP lideri, “Bir anne bağırıyor, ‘ben adalet istiyorum, çocuklarım, eşim gözlerimin önünde öldürüldü’ diyor. Kaç tane savcı değişti, biz bunları biliyoruz. Siyasi baskıları da biliyoruz ama ne yaparsa yapsınlar adaleti gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Şenyaşar’ın olaylar sonrası tutuklanan çocuğu Fadıl Şenyaşar’ın uzun süredir tek kişilik hücrede kaldığını belirterek, anne Şenyaşar’a onunla ilgili süreci de takip ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu görüşmeyi sosyal medya hesabından “Gün gelecek bu devlet Emine Şenyaşar ile de helalleşecek. Önce katillerle hesaplaşacak, sonra da anneden helalliğini alacak” mesajıyla paylaştı.

- Advertisment -