Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu: 'Ezanın Arapça okunması evrenseldir, tartışılmasını doğru bulmam'

Kılıçdaroğlu: ‘Ezanın Arapça okunması evrenseldir, tartışılmasını doğru bulmam’

Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Arapça ezanın bugün okunan şekliyle evrensel hale geldiğini, Türkçe-Arapça tartışmasını doğru bulmadığını söyledi.

Ankara’da gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli konularda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şeb-i Aruz etkinliğiyle başlayan Türkçe ezan tartışmasına dair bir soruya şu cevabı verdi:

“Bir dönem Türkçe ezan okunmuş ama sonra CHP’nin de oylarıyla bugün bildiğimiz şekliyle okunması kararı alınmış. Bugün okunan şekliyle evrensel hale dönüşmüş. Türkçe, Arapça tartışmasını doğru bulmam.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusunu da yanıtladı. Parlamenter sisteme dönmeyi hedeflediklerini, adayın da bunu bilerek yola çıkacağını söyledi:

“Adayın en geç 1-1,5 yıl içinde yetkilerini büyük ölçüde parlamentoya devredeceğini bilmesi gerekiyor. Uzlaşma kültürü içinde kendi cumhurbaşkanı adayımızı veya adaylarımızı çıkarmış olacağız. Adayı erken belirlemek yıpranmasına yol açar.”

Taciz iddiaları

Bazı CHP’lilere yönelik taciz suçlamalarıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu; “Şu olursa eleştiriyi kabul ederiz, olay çıkmıştır, biz duymazlıktan gelmişiz. Ama böyle bir şey hiç olmadı. Bazıları iki üç yıllık olay, gereğini yapmışız; bazıları iftira, Konya’da olduğu gibi. Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -