Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu iddiasında ısrarlı: “Şehit kanı üzerinden kumpas kuran bir Saray ve onun...

Kılıçdaroğlu iddiasında ısrarlı: “Şehit kanı üzerinden kumpas kuran bir Saray ve onun fotoromancısı var”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de polisevine yapılan saldırının failinin bilerek yanlış açıklandığı ve bu bilgi üzerine CHP’nin gazeteci diye savunduğu bir kişinin polis katili olarak ortaya çıktığı propagandasının yürütüldüğü iddiasında ısrarlı. Bu iddiasını ilk olarak dün dile getiren Kılıçdaroğlu bugün de gazeteci Fikret Bila’ya “Kumpas kurulan ben utanıyorum, bunlar utanmıyor” dedi ve iddiasını tekrarladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de polisevine yapılan saldırının failinin bilerek yanlış açıklandığı ve bu bilgi üzerine CHP’nin gazeteci diye savunduğu bir kişinin polis katili olarak ortaya çıktığı propagandasının yürütüldüğü iddiasını ilk kez dün (29 Eylül) Twitter hesabı üzerinden şöyle dile getirmişti:

“İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz.

“Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!”

Kılıçdaroğlu bugün de Halk TV yazarı Fikret Bila ile konuşurken iddiasını yeniden yineledi ve şöyle dedi:

“Şehit kanı üzerinden kumpas kuran bir Saray ve onun fotoromancısı var. Kumpas kurulan ben utanıyorum, bunlar utanmıyor. Şehidi bile kendilerine rant malzemesi yapmaktan çekinmiyorlar. CHP ve bana kumpas kurmayı, yandaş gazetelere, televizyonlara manşet atmayı şehitten daha çok önemsiyorlar. Bu utanmazlık, vicdansızlık, akılsızlıktır.

“Bu kumpas tam bir rezalettir. Seçime kadar buna benzer rezaletler yapacaklarını biliyorum. Biz hazırlıklıyız. Bu rezaletlerle beni sindireceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz sinmeyiz. Eğer geri adım atacağımı sanıyorlarsa yine yanılıyorlar. Bir adım geri gitmeyeceğim. İktidara hodri meydan diyorum. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne beni ne CHP’yi ne milleti sindiremezsiniz. CHP bu cumhuriyeti kurmuş, yurtseverlerin partisidir. CHP’yi terörle ilişkilendirmek için kurulacak bu gibi bütün kumpasları boşa çıkarmasını biliriz. DNA raporları ellerindeyken yalan söyleyip kumpas kuruyorlar. Taksiciyi şahit gösteriyorlar. Peki devlet nerede? Devlet ne yapıyor? Gerçekten ben utanıyorum, bunlar utanmıyorlar.”

- Advertisment -