Ana SayfaSeçim 2023Kılıçdaroğlu: "İnce'ye teklif yapıldı ama uzlaşılamadı"

Kılıçdaroğlu: “İnce’ye teklif yapıldı ama uzlaşılamadı”

Habertürk canlı yayınında konuşan Kılıçdaroğlu: "14 Mayıs öncesi de sonrası da dahil olmak üzere Muharrem İnce'ye bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı; bana göre biz üzerimize düşeni yaptık. Buluşma günü bir teklif olmadı. Karşı tarafı suçlamak, ayrıntıya girmek istemem. Büyük bir ihtimalle 4 adayla gidilecek. Birinci turda bu iş biter."

Millet İttifakı cumhurbaşkanı aAdayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu, Habertürk canlı yayınında Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Biz cumhurbaşkanlığını kazanacağız, iktidara geleceğiz. Bir yıl içinde rahat nefes alır hale getireceğiz, üç ay içinde vize problemlerini çözeceğiz. Avrupa’ya vizesiz gidilecek. Vizeyi kaldıracağız. Cumhur İttifakı bu saatten sonra ne yapacak bu memlekete, batırdı. Soğanın tanesi olmuş 7 lira, 10 lira.

“Benim bir hatam varsa eleştiri olacaktır. Aynı hatayı yapmamaya özen göstereceğim. Erdoğan eleştiriye tahammül edemiyorsa bu düzen olmaz, bu düzen yıkım getirir.

“Avrupa Birliği’nin ön gördüğü tüm demokratik kuralları ülkemize getireceğiz. Telefonla konuşurken  ‘acaba biri bizi dinliyor mu?’ Dinlediklerini ben çok iyi biliyorum. Dinlemezseniz namertsiniz.

“14 Mayıs öncesi de sonrası da dahil olmak üzere Muharrem İnce’ye bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı; bana göre biz üzerimize düşeni yaptık. Buluşma günü bir teklif olmadı. Karşı tarafı suçlamak, ayrıntıya girmek istemem. Herkesin iradesine saygı duymam gerekir. Büyük bir ihtimalle 4 adayla gidilecek. Birinci turda bu iş biter.”

- Advertisment -