Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu İsias Otel’de hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin aileleriyle görüştü: “Yavru vatanın çığlığına...

Kılıçdaroğlu İsias Otel’de hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin aileleriyle görüştü: “Yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacak”

Kıbrıs’a giden Kılıçdaroğlu, voleybol turnuvası için geldikleri Adıyaman’da deprem sırasında kaldıkları İsias Otel’in yıkılması sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı ortaokul öğrencilerinin ailelerini ziyaret etti: “Yavru vatanımızın evlatları, Adıyaman İsias Hotel’de cinayete kurban gittiler. Yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacak. Selvi Hanım ve benim için hayatımızın en zor günlerinden biri.”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs’a giderek depremde Adıyaman’daki İsias Otel’in yıkılması sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin ailelerini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Kıbrıs’a indikten sonra sosyal medya hesabından “Yavru vatanımızın evlatları, Adıyaman İsias Hotel’de cinayete kurban gittiler. Ailelerle görüşmek üzere, Selvi Hanım ile az önce KKTC’ye geldik. Yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacak. Selvi Hanım ve benim için, hayatımızın en zor günlerinden biri bugün olacak” mesajını paylaşmıştı.

Voleybol turnuvası için Adıyaman’a gelen Kuzey Kıbrıs’taki Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımlarının kafilesinden 26’sı ortaokul öğrencisi, 9’u veli ve öğretmen olmak üzere 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Başlatılan soruşturma kapsamında otelin sahipleri ve yöneticileri arasında bulunan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Efe Bozkurt tutuklanarak Siverek Cezaevi’ne gönderildi. Soruşturmada ayrıca üç kişi de adli kontrol uygulanarak serbest kaldı.

İsias Otel’le ilgili adli süreci takip etmek için Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile Türkiye Barolar Birliği, koordineli olarak hareket edecek birer komisyon kurdu.

- Advertisment -