Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu konuştu, Gül TT oldu

Kılıçdaroğlu konuştu, Gül TT oldu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mustafa Balbay'a "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu aday tarifi sonrasında Abdullah Gül'ün adı sosyal medyada en çok konuşulanlar listesine girdi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini kaleme aldı.

Balbay’ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde oldu:

20 Aralık gecesinin de hesabını soracağız

Öncelikle Meclis’te bunun (20 Aralık’ın) araştırılmasını isteyeceğiz. Arkadaşlar hazırlıklarını yaptılar. Geçmişte 128 milyar doların peşine düştüğümüz gibi 20 Aralık gecesinin de hesabını soracağız. Akıldışı, güven ortamını tümüyle ortadan kaldıran bir adım daha attılar. Bunun bedelini millet ödeyecek.

Faizleri düşürdük dediler, TL’yi dolara bağladılar

Söyledikleri her şey yalan. Faizleri düşürdük dediler, Türk Lirası’nı dolara bağladılar. Yaşadığımız tam bir dolarizasyon. Bu durum yoksulluktan öte açlığın kapısını açıyor. Halkın gündemi makarnanın fiyatı. Hayatın her alanında faiz var. Çiftçinin, esnafın kredi borçlarını bile faiziyle erteliyorlar.

Madem öyle, hodri meydan. Seçime gidelim. Anlık çözümler bulup iyiye gidiyoruz havası vermeye çalışabilirler. Hangi açığı kapatırlarsa kapatsınlar, güven açığını kapatamazlar. Kendi halkına dolar-faiz kumpası kuran bir iktidar bundan sonra hangi adımıyla güven verecek?

Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama…

Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara’nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız.

Balbay: Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını, kendi adını önde tutarak perdeliyor!

Mustafa Balbay, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin yazısının sonuna şu notu düştü:

Kemal Bey’in anlatımlarından bizim çıkardığımız sonuç şu:

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını, kendi adını önde tutarak perdeliyor!

Kılıçdaroğlu’nun Balbay’a yaptığı açıklamaların ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül twitter’da gündem oldu.

- Advertisment -