Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu: “Kazanırız, bütün anketler bunu gösteriyor”

Kılıçdaroğlu: “Kazanırız, bütün anketler bunu gösteriyor”

Halk TV canlı yayınında konuşan Kılıçdaroğlu: “Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini devam ettirmesi gerekiyor. Her şeyi ben bilirim anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti iyi tanıması, liyakatin ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım. (…) “Kazanırız, bütün anketler bunu gösteriyor.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınında gazeteciler Bengü Şap Babaeker ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Anayasa hukukçuları üçüncü kez aday olamaz diyor. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurular olacaktır ama kabul edilmeyecektir. Çünkü YSK üyelerini kendisi belirledi aslında. Yargının yargı olmaktan çıktığını aklı başında olan herkes biliyor.”

“Aday 13 Şubat’ta belirlenecek”

Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat’ta açıklayacaklarını, seçim için yol haritasını cumhurbaşkanı adayının anlatacağını belirten Kılıçdaroğlu, “CHP’nin cumhurbaşkanı adayı siz misiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Her parti doğal olarak kendi liderini cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. CHP’liler de kendi genel başkanlarını cumhurbaşkanı adayı olarak görmek ister. Ama burada aslolan altı liderin oturup ortak karar vermesidir.”

“Kazanırız. Bütün anketler bunu gösteriyor”

Söz konusu cumhurbaşkanı adayının nasıl olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Belirleyeceğimiz adayın ortak çalışma geleneğini devam ettirmesi gerekiyor. Her şeyi ben bilirim anlayışına sahip olmaması lazım. Devleti iyi tanıması, liyakatin ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Kazanabilir, seçilebilir misiniz” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kazanırız. Bütün anketler bunu gösteriyor.”

“Meral Hanım, Cihan Paçacı’yla ilgili bir sorundan bahsetti”

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın kendisinin adaylığını olumlu bulmadığını açıklamasının ardından partideki kurumsal ilişkiler başkanlığı görevinden istifa etmesi hakkında şunları söyledi:

“Bu konu masada konuşulmadı. Meral Hanım, Cihan Bey ile ilgili bir sorun olduğundan bahsetti. Sorunun ne olduğunu sorduk. Ayrıntı vermedi, öyle kaldı. Biz bu durumu toplantı bittikten sonra, akşam öğrendik.” 

“Ekrem Bey, Anadolu’ya çıkacağını söyledi”

Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu’daki turuyla ilgili şöyle konuştu:

“Ekrem Bey’i iş yapamaz konumuna getirmek için yargıyı sopa olarak kullandılar. Anadolu’ya çıkacağını söyledi. ‘Tamam, çık (dedim)’.

“Adalet talebini yükseltmemiz lazım. Haksızlığı, bizzat haksızlık yaşayanın duyurmasının halk nezdinde büyük ağırlığı var. Ama şunu da bilin. İstanbul tıkır tıkır işliyor. Ekrem Bey belediye başkanlığı görevini layıkıyla yapıyor.”

- Advertisment -