Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu koltuğunu Özel’e devretti: Devir teslim törenine Selvi Kılıçdaroğlu katılmadı

Kılıçdaroğlu koltuğunu Özel’e devretti: Devir teslim törenine Selvi Kılıçdaroğlu katılmadı

CHP 38. Olağan Kurultay’ında genel başkanlığa seçilen Özgür Özel, genel başkanlık koltuğunu Kemal Kılıçdaroğlu’ndan devraldı. Özel, devir teslim törenine eşi Didem Özel’le geldi, ancak Selvi Kılıçdaroğlu törene katılmadı. Kılıçdaroğlu, devir teslim töreninden saniyeler sonra Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili Twitter mesajı paylaştı.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçilen Özgür Özel, görevi Kemal Kılıçdaroğlu’ndan devraldı.
Özel, TBMM’deki mazbata töreninin ardından Söğütözü’ndeki parti genel merkezine geldi. Kılıçdaroğlu, Özel’i gelişinde kapıda karşıladı. Özel ve Kılıçdaroğlu daha sonra partililerin alkışları arasında devir teslim için 12’inci kattaki makam odasına çıktı.
Basına kapalı yapılan devir teslim törenine Özel’in eşiyle katılmasına karşılık, Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun katılmaması dikkat çekti.

Selvi Kılıçdaroğlu, kurultayda Özgür Özel’e parmağını sallayarak, “Bu şekilde konuşmanız hiç şık olmadı” sözleriyle gündem olmuştu.

Bir saat süren devir teslim töreninde Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu, 45 dakika baş başa görüştü.

Devir teslimin ardından Özel, Kılıçdaroğlu’nu partililerin alkışları arasında aracına kadar uğurladı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Özel, “Önemli öğütleri oldu. Bundan sonra da her kritik konuda karşılıklı istişare yapma konusunda mutabık kaldık. Kendisi partinin bundan sonraki başarısı için yapılması gereken katkıları ifade etti” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun devir teslimin hemen ardından Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili Twitter mesajı paylaşması “Bırakmadı mı siyaseti” değerlendirmelerini beraberinde getirdi.

Diğer yandan CHP Genel Merkez binasına Özgür Özel imzasını taşıyan ve üzerinde, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ülkemize ve partimize hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim” yazan dev pankart asıldı.

- Advertisment -