Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu, Özdağ ile görüştü: “Türkiye’nin demokrasiye ve dayanışmaya ihtiyacı var”

Kılıçdaroğlu, Özdağ ile görüştü: “Türkiye’nin demokrasiye ve dayanışmaya ihtiyacı var”

Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Ümit Özdağ’ı ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki lider kameraların önüne geçerek açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu: “Demokrasiye ve dayanışmaya ihtiyacımız var”, Ümit Özdağ: “Kendi içimizde değerlendirmeler yaptıktan sonra kararımızı en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız.”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan’ın seçime adayı olarak girdiği ATA İttifakı’nı oluşturan partilerden Zafer Partisi Genel Merkezi’nde partinin genel başkanı Ümit Özdağ’ı ziyaret etti.

Resim

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki isim kameraların önüne geçerek açıklama yaptı.

İlk konuşmayı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin demokrasiye ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi:

“Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarını masaya yatırdık. Ben Sayın Özdağ’a Millet İttifakı liderlerinin görüşmelerini, yaptığımız çalışmaları, ortak mutabakat metni konusundaki düşüncelerimizi anlattım. Sayın Genel Başkan da bazı sorular sordu. Olabildiğince ayrıntılı şekilde sayın başkanı bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye ve dayanışmaya ihtiyacı var. Var olan sorunları çözmeye ihtiyacı var. Bu çerçevede  kendi düşüncelerimizi  kendisine aktardık aktardık.”

Resim

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise seçimin ikinci turunda kimi destekleyeceklerine dair kararlarını kendi içlerinde yapacakları görüşmelerin ardından açıklayacaklarını belirtti:

“Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı cevaplar aldık. Aldığımız cevaplar çerçevesinde biz de değerlendirmeler yapacağız. Kısa süre içerisinde kararımızı açıklayacağız.”

- Advertisment -