Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu: "Türkiye'nin aydınlığa çıkması için değil Altılı Masa gerekirse 16'lı Masa kuracağım"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye’nin aydınlığa çıkması için değil Altılı Masa gerekirse 16’lı Masa kuracağım”

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu: "Hiçbir CHP'linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Değil Altılı masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım. Bu düyun-u umumiye kabinesini mutlaka göndereceğiz. Bunun onuru 25 milyona ait olacak."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Depremzedelere faturaların gelmesi doğru değil. En azından yıl sonuna kadar bizler ödeyebiliriz. Bunun için ‘paramız yok’ diyecekler. Hayır efendim paramız var. Türkiye Tek Yürek Kampanyası açıldı. Herkes karınca kararınca katkı vermeye çalıştı. Taahhüt edilen parayı ödeyeceklerini söylediler. Kim bu parayı ödemeyenler? Acaba bu parayı ödemeyenler beşli çeteler mi? Hatırlarsanız şehitler için de para toplamışlardı. Nerede bu paralar, kim ödemedi bu paraları. Televizyonlara çıkıp parayı ödeyeceğim diyeceksiniz sonra yok olacaksınız. Takipçisi olacağız.

“Bir gazete nasıl olur da 3 milyon yakın bir reklamı verir cumhurbaşkanı seçilmesin diye. Yeni Şafak gazetesinden bahsediyorum. Sen gazetesin benim lehime yazmak zorunda değilsin objektif olmak zorundasın. 3 milyona yakın, benim seçilmemem için harcıyor. Kim sana verdi o parayı. Buradan Hazine ve Maliye Bakanına çağrı yapıyorum o parayı nereden buldular inceleyeceksin ahlaklıysan. Bir gazete böyle bir şey yapabilir mi? Elimde bütün veriler var. Dava açacağım. Yeni Şafak gazetesinin ne mal olduğunu bilmesini isterim.

“Erdoğan boşuna söylemiyordu, ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ diye. Evet AK Parti’nin oylarını 2002’deki rakamlara indirdik. İstanbul önemli bir merkezdir. Erdoğan hâlâ İstanbul’un rantının peşinde. Biz İstanbul’a ihanet ettik diyen kendileri. İhanete doymamış olacak ki ihanete devam etmek istiyor.

“Bugün Dünya Mülteciler Günü. Beyler rahat etsin diye bütün sıkıntıyı çekiyoruz. Hani medeni ülkelerdiniz. Sırtıma yükü vuracaksın elime dolar vereceksin. Erdoğan bunu yaptı. Beka sorunu budur.

“”Hiçbir CHP’linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Değil Atılı Masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım. Bu düyun-u umumiye kabinesini mutlaka göndereceğiz. Bunun onuru 25 milyona ait olacak.”

- Advertisment -