Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu: "Yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak"

Kılıçdaroğlu: “Yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İnşallah yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak, daha yukarıda olacak. Anayasaya göre yemin edecek, kazandıktan sonra partisinden ayrılacak ve yeminli partisiz bir cumhurbaşkanı olarak görev yapacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Uyuşturucu paraları Türkiye’ye gelsin diye özel kanun çıkardılar. ‘Savcı soruşturma açmayacak, vergi vermeyeceksin, yeter ki parayı Türkiye’ye getir’ dediler. Şimdi mafya Türkiye’de hesaplaşıyor. Birbirlerini öldürüyorlar, iktidar seyrediyor. İktidar sahiplerine bunları bildiğiniz halde onlara oy verirseniz, gençlere ihanet ediyorsunuz demektir. Yazıktır günahtır bunlar bizim evlatlarımız. Uyuşturucu tam bir bela. Sadece Gaziantep değil bütün coğrafyada var. Milyar dolarlar dönüyor ama polis hepsini biliyor. Polise iktidara geldiğimizde şunu söyleyeceğiz; ‘bütün uyuşturucu baronlarını tek tek yakalayacaksınız. Birisi sana telefon ederse dokunma diye onu bildireceksin ben onu buradan süreceğim’ Nereye kadar? Fizan’a kadar süreceğim. Uyuşturucu baronlarıyla en etkili mücadele polisin elini konulu bağlamayacaksın. Kimin ne yaptığını herkes biliyor.”

“İnşallah yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak, daha yukarıda olacak. Anayasaya göre yemin edecek, kazandıktan sonra partisinden ayrılacak ve yeminli partisiz bir cumhurbaşkanı olarak görev yapacak. Böylece cumhurbaşkanı, devletin sigortası konumunda olacak.  Bugün partili olabilir, ama meclise yemin etmeye gittiğinde partisiz bir cumhurbaşkanı olacak.”

- Advertisment -