Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’ndan İnce’ye zeytin dalı

Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye zeytin dalı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin kendisini yalnız bıraktığını söyleyen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’ye cevap verdi: “Herkes elinden geldiği kadar çaba harcadı. Ben gece 2'de metinler yazdım, çalıştım, çabaladım. Sayın İnce'nin görüşü budur, haklı tarafları da olabilir. Söylediklerinin tamamı yanlış değildir, eksik, yanlış, kusurumuz olabilir. Birinci turda bu işi alıp Türkiye'yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor.” Kılıçdaroğlu’nun bu adımına İnce’den karşılık gecikmedi: “Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onunla memnuniyetle de görüşür, konuşurum."

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de konuştu.

Seçimlerin ilk turda bitmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin kendisiyle ilgili eleştirileri hakkında ise şunları söyledi:

“Seçim birinci turda biter. Vatandaş sandığa gidip kararını verir. Vatandaş değişimden yana. Bu kavganın son bulması gerekiyor. Siyaset kavga aracı değildir. Hiç kavganın olmadığını görecekler. AKP ve MHP muhalefeti dışlamış durumda. Bunun böyle olmayacağını görecekler.”

“Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğim, takdir kendisine aittir”

“Her partinin genel başkanına saygı duyarım. Takdir kendisine aittir. Kaybedecek zamanımız yok, bir saati bile kaybetmek istemiyoruz. Hakarete karşıyım. Kim olursa olsun. Eleştirebilirsiniz ama hakaret olmaz. Siyasi partileri ziyaret ediyorum. Memleket Partisi’ni de ziyaret edeceğim.”

“Bizim de eksiğimiz, yanlışımız, kusurumuz olabilir”

“Birinci turda bu işi alıp Türkiye’yi artık ikinci kez yormamak gerekiyor. İkinci kez sandık, harcama, masraf, bunlara gerek yok, doğrusu budur.  Siyaset eğer şikayet alanıysa, siyaset olmaktan çıkar. Şikayetin dışına çıkmak lazım. Kimin kusura kimin yanlışı var bunlar oturulur konuşulur. Bir şeyi geri getiremezsiniz. Herkes elinden geldiği kadar çaba harcadı. Ben gece 2’de metinler yazdım, çalıştım, çabaladım. Geçmişe dönük eleştiri üzerinden bugün bir şeyler ortaya koymayı makul bulmuyorum ama olabilir. Sayın İnce’nin görüşü budur, haklı tarafları da olabilir. Söylediklerinin tamamı yanlış değildir, eksik, yanlış, kusurumuz olabilir.”

İnce’den cevap: “Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır, onunla memnuniyetle görüşürüm”

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının ardından gazeteci Candaş Tolga Işık, Muharrem İnce ile konuştuğunu ve İnce’nin kendisine “100 bin imzayı toplayayım önce. Kemal Bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum” dediğini aktardı.

Candaş Tolga, bu paylaşımının ardından bir tweet daha paylaştı ve İnce’nin bir ifadesini açıkladığını söyledi:

“Muharrem İnce aradı tekrar açıklamasındaki ‘Onun sözünü dinlerim’ ifadesini yanlış bir anlam çıkmaması adına ‘Görüşme teklifini kabul eder, orada söyleyeceği sözleri memnuniyetle dinlerim’ şeklinde söylediğini iletti. Aynen aktarıyorum. Kamuoyunun bilgisine.”

Kılıçdaroğlu, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı ile olan temasıyla ilgili ise şunları söyledi:

“Yasalara göre kurulmuş her siyasi partiye saygılıyım. Her siyasi partinin kendi görüşü vardır, yasalara aykırı bir şey varsa Yargıtay harekete geçer ve gerekeni yapar. Dolayısıyla siyasi partilerin düşmanlaştırılmasını istemem. Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Erdoğan kaybedeceğini bildiği için kapı kapı dolaşıyor. Bir arayış içerisinde. Bir siyasi lider devleti yönetirken yasadışı yollar dahil koltuğunu kaybetmemek için her yola başvurursa o devleti yönetemez.”

- Advertisment -