Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’na “Aday olmayın, felaket olur” dediğini iddia eden Özer Sencar’ın Mayıs 2023...

Kılıçdaroğlu’na “Aday olmayın, felaket olur” dediğini iddia eden Özer Sencar’ın Mayıs 2023 araştırması: Kılıçdaroğlu 2,2 puan önde

Metropoll Araştırma Direktrörü Özer Sencar, Mart 2023’de Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü, adaylığı için “Yapmayın Felaket olur” dediğini iddia etti. Sencar’ın şirketi Metropoll, Mayıs seçimlerinden önce yayınladığı son seçim anketinde Kılıçdaroğlu’nu yüzde 49,1, Erdoğan’ı yüzde 46,9 bulmuştu.

Metropoll Araştırma Direktörü Özer Sencar, Medyascope Youtube kanalında Ruşen Çakır’a konuştu. Sencar 6 Mart’taki aday belirleme sürecinin öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına giderek “Kemal Bey’i seçimlerinden önce ziyarete gittim, ‘Yapmayın, felaket olur. İmamoğlu ve Yavaş sizin önünüzde” dediğini iddia etti: 

“En son Kılıçdaroğlu’nun yanına gittim ‘Kemal Bey yapmayın, bu işin sonu felaket gibi bir şey olur” dedim. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın önde olduğu anketler ona da gidiyordu. Nazik tavrıyla omzuma dokundu ‘Merak etmeyin, %60’la kazanacağız.’ dedi. Bizim raporlarımızda yüzde 45’i bile görmüyordu.”

Metropol’un Mayıs 2023 anketleri nasıldı?

Metropoll Araştırma, Mayıs 2023 seçim anketinde (kararsızlar dağıtıldığında) Kemal Kılıçdaroğlu’nu 49,1, Recep Tayyip Erdoğan’ı ise 46,9 olarak ölçmüştü.

metin, ekran görüntüsü, web sayfası, yazılım içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu
- Advertisment -