Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’na “O koltukta oturmamanız için mücadele edeceğim” diyen Portakal’a tepkiler: “Başkası için...

Kılıçdaroğlu’na “O koltukta oturmamanız için mücadele edeceğim” diyen Portakal’a tepkiler: “Başkası için kamuoyu oluşturmaya çalışmak…”

Kılıçdaroğlu için "O koltukta oturmamanız için mücadele edeceğim" diyen Fatih Portakal’ın sözlerine sosyal medyada tepkiler geldi. Gazeteciler, Portakal’ın sözlerine meslek etiği açısından tepki gösterdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, Portakal’ın üniversite yıllarından yakın arkadaşı olan İmamoğlu’yla yakınlığını hatırlattı. Levent Gültekin: “Eleştiriyi başka bir siyasetçinin adaylığını destekleme amacıyla yapmak, onun adına kamuoyu oluşturmaya çalışmak, üstelik bunu gazeteci sıfatıyla yapmak ayıp.” Sedat Bozkurt: “Girersiniz partiye mücadele edersiniz.” Mustafa Kemal Erdemol: “Eleştir ama kanaat önderi gibi davranma.” Hilal Köylü: “Gazeteciliğin ilkeleri vardır.”

Sözcü TV’nin Ana Haber Bülteni’ni sunan Fatih Portakal’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği sözler tartışılıyor.

Kılıçdaroğlu’nun “Ortaya çıkan tablo ağır bir yenilgi değildir. Sizin de ağır yenilgi demenizi doğru bulmam” sözlerini eleştiren Portakal’ın Kılıçdaroğlu’na “O koltukta oturmamanız için mücadele edeceğim” demesi ve eleştirisinin devamında “pişkin” sözcüğünü sarf etmesi tepki topladı.

Portakal, Kılıçdaroğlu için “Biz sizin askeriniz değiliz ki, biz böyle yandaş fondaş falan da değiliz. Doğru bulmazsınız doğru bulursunuz, onun yetkisi sizde değil. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz” demişti.

Gazeteciler, Portakal’ın “O koltukta oturmamanız için mücadele edeceğim” sözlerini gazetecilik etiğinin aşılması olarak değerlendirdi.

Sosyal medyadaki tepkilerde, Portakal’ın, CHP Genel Başkanlığı için hazırlandığı yorumları yapılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla üniversite yıllarından yakın arkadaş olması da hatırlatıldı.

- Advertisment -