Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’na “Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı?” diye yazdı, Aleviler...

Kılıçdaroğlu’na “Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı?” diye yazdı, Aleviler ve CHP’li isimler ayağa kalktı

X’te bir tweetini alıntıladığı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı? CHP’nin yakasından düşün” yazan Youtube yayıncısı Bahar Feyzan CHP milletvekilleri ve Aleviler tepki gösterdi. Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan: "Bu yazı Alevilerin eşit yurttaş haklarına saldırı niteliğindedir", CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: “Kabul edilemez”, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer: “Özür dilemeye davet ediyorum”, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç: “Sadece sizin değil sizi fonlayan patronunuzun da fikri.” Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: “Bahar Feyzan’a kim sahip çıkar bilemem ama CHP genel başkanlarına, bütün CHP’liler sahip çıkar.”

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik’e verdiği röportajda “Yerel seçimlerde başarısızlık olursa oturup tartışacağız. Aday belirleme süreci daha sağlıklı olabilirdi. Bu süreçte benim fikrim sorulmadı”  dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını alıntılayan YouTube yayıncısı Bahar Feyzan, şunları yazdı:

“Hangi sıfatla?

Partiyi mezhep partisi yapamadınız hevesiniz kursağınızda mı kaldı?

Alevi olmayanın görev alamadığı CHP’den, inancına bakmaksızın görev alan CHP zorunuza mı gitti?

Türkiye siyaset tarihinin en karanlık ve en utanmaz eski genel başkanı olarak tarihe geçme utancı da size yetmiyor anlaşılan…

Türkiye’nin ve CHP’nin yakasından düşün.”

Feyzan’ın bu paylaşımına başta CHP’li yönetici ve siyasetçiler olmak üzere çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Feyzan’ın tweetine gelen eleştirilerden bazıları şöyle:

Dede Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı ve DEM İstanbul Milletvekili Celal Fırat: “Sizin bu zihniyetiniz, Selçuklu-Osmanlı ve ne yazık ki Cumhuriyet döneminin tekçi, baskıcı, Türk-Sünni İslam sentezi anlayışının bir tezahürüdür.”

“Bir siyasi partiye oy verenlerin, siyasi kimliğini , hak sahipliğini, inancını, sosyal ve kültürel özellliklerini sorgulamak hiç kimsenin haddine değildir.

Tüm baskılara ve asimilasyon politikalarına rağmen, Alevi toplumu inançsal kimliğine ikirciksiz sahip çıkarak bu güne gelmiş entelektüel bir toplumdur.

Sizin bu zihniyetiniz, Selçuklu-Osmanlı ve ne yazık ki Cumhuriyet döneminin tekçi, baskıcı, Türk-Sünni İslam sentezi anlayışının bir tezahürüdür.

Yani sizin gibi düşünenlerin karanlık zihniyetidir. Sayın Kılıçdaoğlu üzerinden Alevilere saldırmak, hakaret etmek rezilliğin ta kendisidir. Sizin yaptığınız bir Kılıçdaroğlu eleştirisi değil, ‘Alevi nefretinin’ dışa vurumudur.

Şimdiye kadar hangi genel başkanın inancı tartışma konusu edildi ve o topluluk mahkum edildi. Aleviler, Ecevit’e, İnönü’ye, Baykal’a, İhsanoglu’na, İnce’ye, belediyelere ve daha da ismini sayamadıklarıma Alevi oldukları için mi oy verdiler.

Ayrıca, Alevilerin biricik görevinin de CHP ye hizmet etme gibi görme devri de çoktan bitti.

Ve Türkiye siyaset tarihinin en karanlık, en utanmaz süreci yaşanıyorken, kirli, nefret dolu sözleriniz, Alevi toplumun hafızasında yerini almıştır.

Alevi toplumunun hafızası çok berraktır.

Kendisine saygı duyanı da, duymayanı da, siz ve sizin gibilerinin de bu hastalıklı yaklaşımını asla unutmaz.”

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Zeynel Abidin Koç: “Ayrımcı nefret söylemlerinizden yorulmadınız”

“Biz size cevap vermekten yorulduk!

Siz ayrımcı nefret söylemlerinizden yorulmadınız.

Bu toplum hiç bir yıldırıma politikasına boyun eğmememiştir, bundan sonra da eğmeyecektir!”

Alevi Vakıflar Federasyonu Başkanı Haydar Baki Doğan: “Alevilerin eşit yurttaşlık haklarına saldırı”

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan da Feyzan’a tepki gösterdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bahar Feyzan adında gazeteci olduğu iddia edilen şahsın X platformunda paylaşmış olduğu yazı Alevi toplumunun vicdanını yaralayan, ötekileştiren ve Alevilerin eşit yurttaşlık hakkına saldırı niteliğindedir.

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık yaptığı dönemin başından sonuna kadar Alevi toplumunun değerleri olan sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve iyilik ilklerinin savunucusu olmuş, son derece iyi niyetle farklı düşüncedeki toplum kesimlerini birleştiren bir anlayışla hizmet etmiştir.

Bu gazeteci denilen şahsın parti içerisinde eleştiri ve ahlak sınırlarını aşan ifadelerini açıkça Alevilerin çoğunlukla oy verdiği parti olan CHP’de siyaset yapma hakkını elinden almaya yönelik sinsi ve art niyetli bir yaklaşım olarak görüyor ve esefle karşılıyoruz.”

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: “Bizler Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ve yürüttüğü genel başkanlık sürecinden razıyız”

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu elbette eleştiriden muaf değildir ancak bu üslupla değil. Sayın Kılıçdaroğlu her zaman dürüst, ilkeli ve tutarlı siyasetten yana olmuştur. Kendisinin partimize ve Türkiye siyasetine kattıkları inkar edilemez. Hala da tecrübelerinden yararlandığımız Sayın Kılıçdaroğlu’na “utanmaz” demek son derece yakışıksızdır. Söylemlerinizin aksine karanlık bir dönemi de asla ve asla olmamıştır. Bizler 72 millete aynı nazardan bakan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ve yürüttüğü genel başkanlık sürecinden razıyız.”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: “Kabul edilemez”

“CHP’nin tüm genel başkanları saygındır. Önceki genel başkanımız Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştiri sınırlarını aşıp açık saldırı niteliği taşıyan suçlamalar kabul edilemez. TR’nin kurucu partisi CHP’nin eşitlikçi ve kapsayıcı niteliği geçmişten geleceğe sürekli olacaktır.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer: “Özür dilemeye davet ediyorum”

“Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin bir ferdi olarak, 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki böylesine yakışıksız ve mesnetsiz ifadeleri kınıyorum. Eleştiri sınırlarını aşan bu hakkaniyetsiz ve ayrımcı saldırınız için sizi özür dilemeye davet ediyorum.”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç: “Sadece sizin değil sizi fonlayan patronunuzun da fikri”

“Ayrıştırıcı, toplumu kin ve nefrete sürükleyici bir tutum. Sizin gibi faşist ve ırkçılar yüzünden bu ülke bu halde.Bu fikriniz belliki sadece sizin değil sizi fonlayan patronunuzun da fikri.Eski Genel Baskanımıza yönelik hakaretlerinizi CHP’liler olarak size iade ediyoruz.”

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre: “Biz Kılıçdaroğlu ve bütün genel başkanlarımızla gurur duyuyoruz”

“Gazeteciler hepimizi eleştirebilir ancak önceki Genel Başkanımıza yönelik aşağıdaki ifadeler eleştirinin çok ötesinde açık hakaretler içermekte ve ayrımcılık anlamı taşımaktadır. Biz Kemal Kılıçdaroğlu ve bütün Genel Başkanlarımızla gurur duyuyoruz.”

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: “Ne söylesek az…”

“Ülkemizin tüm renklerini, tüm kültürlerini partimizde buluşturan sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu mesnetsiz iddianın karşısında ne söylesek az…

Türkiye’yi birleştiren, 6’lı masa ile yan yana gelmez denen herkesi bir araya toplayan sayın genel başkanımız @kilicdarogluk ’na ayrıştırıcı dil kullanan @baharfeyzan ‘ı kınıyorum.”

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik: “Kim olduğunuzu bilmiyorum ama amacınızı anlayabiliyorum. Haddinizi bilin!”

“7nci Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun görev döneminin neredeyse tamamında mesai yapmış biri olarak bu iftira niteliğindeki isnatlarınıza hiç tanık olmadım. Tam tersine kimlik siyasetinin öncelikle ülkemize, dolayısıyla da partiye zarar vermemesi için özel çaba sarfeden bir genel başkan olarak çalıştım ve böyle tanıdım.

Bahar hanım kim olduğunuzu bilmiyorum ama amacınızı anlayabiliyorum. Bu nefret söylemini de içeren ırkçı ve ayrımcı dilinizle amacınızın ne olduğunun farkında olarak sizi şiddetle kınıyorum.

Haddinizi bilin!”

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş: “Bu dil kabul edilemez”

“Gerek sn. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu gerekse karar alma sorumluluğu olan tüm siyasiler ve yöneticiler elbette eleştiriden masun değildirler. Dün de, bugün de, yarın da daha iyi bir ülke ve daha mutlu bir toplum için eleştiri ve özeleştiri mekanizmasından yararlanacağız. Ancak kullanılan bu dil ne kabul edeceğimiz ne de izin vereceğimiz bir dil değildir. Eleştiri sınırlarını kat be kat aşan bu açıklamanız için sizi özür dilemeye davet ediyor, toplumsal barışı tehdit eden ve yurttaşlarımızı inciten bu üslubunuzu kınıyorum”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: “Bahar Feyzan’a kim sahip çıkar bilemem ama Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlarına, üye olsun olmasın bütün CHP’liler sahip çıkar.”

“Bahar Feyzan Hanımefendi; hangi motivasyon, hangi hak ve “Ne sıfatla” genel başkanımıza saldırıyor bilemiyorum. Ama bizim, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında duruşumuzu bir iki cümleyle anlatayım; Cumhuriyet Halk Partililer, motivasyonlarını Cumhuriyet değerlerinden, onun kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ve yine O’nun kurduğu CHP’den alırlar. Ve elbet bütün bu değerlerin temsilcisi, genel başkanlarından. Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten Gelen Başkanımız Özgür Özel’e kadar, eskisi yenisi yoktur bizim için. Genel başkanlarımız, saydığımız bütün değerlerin temsilcisi; dürüst ve bilge kişilerdir. Bahar Feyzan’a kim sahip çıkar bilemem ama Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlarına, üye olsun olmasın bütün CHP’liler sahip çıkar.”

- Advertisment -