Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’ndan bir teknoloji-bilim gezisi daha: Bu kez İngiltere’ye gidiyor

Kılıçdaroğlu’ndan bir teknoloji-bilim gezisi daha: Bu kez İngiltere’ye gidiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihlerinde yaptığı “teknoloji ve bilim” ağırlıklı Amerika gezisinin benzeri için bu kez İngiltere yolcusu. 1 Kasım akşamı Londra’ya hareket edecek Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’deki temasları 2-4 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Kılıçdaroğlu’nun yenilikçi teknolojiler başta olmak üzere eğitim ve sanayide varlık gösteren bağımsız yatırımcı ve fon temsilcileriyle görüşmesi bekleniyor. Ayrıntılı program hakkında bilgi Londra’dan paylaşılacak.

Kurmayları ve beraberindeki gazetecilerle yaptığı Amerika gezisi “icazet” tartışmalarını beraberinde getiren, hiçbir siyasi teması içermediği için “kötü organizasyon” değerlendirmelerine yol açan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kez İngiltere’nin başkenti Londra’ya gidiyor.

1 Kasım akşamı Londra’ya hareket edecek Kılıçdaroğlu’nun temasları 2-4 Kasım tarihlerinde olacak.

Amerika gezisi için özellikle “teknoloji ve bilim ağırlıklı” diyen Kılıçdaroğlu’nun Londra gezisinin de bu özellikte olmasını istediği ve programın da buna göre ayarlandığı belirtiliyor. Londra programını Amerika gezisinden ayıran tek özellik olarak Kılıçdaroğlu’nun bu kez finans çevreleriyle de görüşecek olması gösteriliyor.

Geziye ilişkin bilgi veren CHP kurmayları, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere Türkiye’ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girişi sağlayacak kurum ve kuruluşlar ile görüşeceği bilgisini paylaşıyor.

Kılıçdaroğlu’nun görüşeceği finans çevrelerine dair bilgilerin gezi sırasında paylaşılacağını anlatan kurmaylar, “Kılıçdaroğlu temasları sırasında Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış yoluna dair önemli vurgular yapacak” diyor.

Kılıçdaroğlu’nun Londra gezisinin hedefini “Ülkeye temiz ve üretken yatırım kaynaklarını çekmenin zeminini oluşturmak” olarak açıklayan CHP kurmayları, genel başkanın bu ay içinde açıklayacağı yeni kalkınma programının bu gezilerle geliştirileceğini söylüyor.

Londra’da tıpkı Amerika gezisinde olduğu gibi üniversite çevreleriyle, bilim insanlarıyla ve orada yaşayan Türk gençlerle de biraraya gelecek Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki gezisinin Aralık ayında Almanya’ya olması için de planlamalar yapılıyor.

- Advertisment -