Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’ndan Halk TV eleştirilerine: “Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem...

Kılıçdaroğlu’ndan Halk TV eleştirilerine: “Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız”

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP PM toplantısında konuşulanları yazdı. Toplantıda Kılıçdaroğlu Özdağ’la yapılan protokol için “Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum artıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız” dedi. Halk TV ile sözleşmenin iptal edilmesini eleştiren PM üyelerine ise “Hem CHP'den destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHP'yi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız" diye cevap verdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 12 saat süren CHP Parti Meclisi’nde (PM) yaşananları köşesine taşıdı.

PM’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki protokol tartışmasıyla ilgili tepkiler olduğunu belirten Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun bu tepkilerle ilgili şunları söylediğini yazdı:

“Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağ’ı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum artıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor.”

“Halk TV hem CHP’den destek alıyor hem partiyi karıştırıyor”

Kılıçdaroğlu’nun Halk TV ile sözleşmenin iptal edilmesini eleştiren PM üyelerine ise şöyle karşılık verdiğini aktardı:

“Hem CHP’den destek alıyor hem partiyi karıştırıyorlar. Sabah akşam CHP’yi konuşuyorlar. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı veriyorlar. Madem öyle, destek olmayacağız” dediğini belirtti.”

“Milletvekili belirlemek için komisyon kurduk, baktım ki ahbap çavuşlarını yazmışlar”

Milletvekili listeleriyle ilgili tartışmaların yaşandığını belirten Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerini belirlemek için kurulan komisyonu suçladığını belirterek şunları yazdı:

“Kılıçdaroğlu, milletvekillerini belirlemek için kurulan komisyonu suçladı. Şöyle dedi: ‘İttifak açısından zorunluydu. Daha yüksek sonuç getireceğini düşündüm. Ama ben oturup 600 milletvekilini yazabilir miyim? Bir komisyon kurduk, “Mülakat yapın” dedim. Baktım ki ahbap çavuşlarını ve siyasi yakınlarını yazmışlar.’

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, ‘Siz de vardınız. Suçu bize atmayın. Yakınlardan söz ediyorsanız Faik Öztrak’ı niye MYK’ya aldınız? En çok Öztrak yazdı’ dedi.”

- Advertisment -