Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: “Söke söke alacağım”

Kılıçdaroğlu’ndan Kanal İstanbul açıklaması: “Söke söke alacağım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin kullandığı "O parayı tahkim yoluyla söke söke alırlar" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Söke söke alacağım. Bu işe giren müteahhit unutsun kendisini. Bu işe kredi veren banka unutsun kendisini" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul’un finansmanına ilişkin “O parayı tahkim yoluyla söke söke alırlar” sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Söke alacağım. Buradan bir daha söyleyeyim, bu işe giren müteahhit unutsun kendisini. Bu işe kredi veren banka unutsun kendisini. Buna imza atan bürokratın burnundan fitil fitil getireceğim. Sadece bunları yapmayacağım. Bizim milliyetçilik damarımıza dokunuyorlar. O tank palet fabrikasını da söke söke alıp şanlı ordumuza vereceğiz.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı bölümler şöyle:

‘Siyasi idamların doğru olmadığını söyledik’

İhvan konusundaki tutumumuzu tüm dünya bilir. Biz inançların siyasete alet edilmesini asla istemeyiz. Mısır’daki değişime ve oradaki kardeşlerimize her zaman saygı duyduk. Siyasi idamların doğru olmadığını söyledik. Türkiye’de de geçmişte siyasi idamlar oldu, başbakan asıldı, bakanlar idam edildi. Ne oldu? Şimdi hepimiz üzülüyoruz. Şimdi astığımız insanlar için havaalanları yapıyor, üniversitelere okullara adlarını veriyoruz. Siyasi idamlar doğru değil, umarız Mısır’da siyasi idamlar olmaz.

“Devlet dediğimiz kurum yıpranmaya ve çürümeye başladı”

Devletin iyi yönetilmediğini hepimiz biliyoruz. İktidar devleti yönetmek için gelmedi, devlet olmak için geldi. Devlet dediğimiz kurum yıpranmaya ve çürümeye başladı. 19 yılın sonunda öyle bir noktaya geldik ki ekonomi de hukuk da devlet de kayıt dışına çıkmaya başladı. Bakınız, bunu yaparken bilinçli yaptılar. Önce tüm bakanlıklarda özellikle Maliye ile ilgili olanlarda teftiş kurullarını kapattılar. “Gerek yok” bunlara dediler. Böylece ekonomide kayıt dışılığın bürokratik alt yapısını süratli bir şekilde oluşturdular. Devlette liyakat vardı onu da tamamen kaldırdılar. Yandaşları getirdiler. Bu kanuna uygun mudur, kanuna sakıncası var mıdır yok mudur bu soruyu asla bürokrat soramaz. Talimat gelir onlar gereğini yaparlar. Bürokrasiyi bir anlamda robotlaştırdılar.

“Bakanların, milletvekillerinin önünde rüşvet tartışması yapıldı”

Bakanların önünde milletvekillerinin önünde valinin önünde rüşvet tartışması yapıldı. Antalya Serik’te, bakanlar, milletvekilleri, vali, belediye başkanı orada. Belediye başkanı tahammül edemiyor diyor ki “Yazıklar olsun” size. Savcı soruşturma açtı mı? Savcı ne yaptı?

“Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinden biri Türkiye”

Türkiye şu an Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinden biri. Böyle bir rezalet Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç görülmedi. Uyuşturucu parası, kumar parası, organ ticareti, insan ticareti, kadın ticareti ne kadar rezil iş varsa kabul edip sineye çektiler, “parayı getirin” dediler. Ne için, haramla besleniyorlar, helali kabul edemiyorlar. Devletin bütün büyük yatırımlarını devletin bürokratları değil beşli çete Saray’ın desteğiyle yapıyor. Buna da Cumhuriyet tarihinde ilk kez şahit oluyoruz. 

- Advertisment -