Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’ndan kendisine “siyasi eşkıya” diyen Erdoğan’a: İlaçlarını sakın ihmal etme

Kılıçdaroğlu’ndan kendisine “siyasi eşkıya” diyen Erdoğan’a: İlaçlarını sakın ihmal etme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı önündeki açıklaması için, daha önceki MB ve TÜİK ziyaretlerini de hatırlatarak “kamu kurumları basmayı, siyasi eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi” dedi. Erdoğan’a yanıt veren Kılıçdaroğlu: “Güzelce dinlen, ilaçlarını sakın ihmal etme. İyi yıllar.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı önüne gitmesine “siyasi eşkıyalık” diyerek tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabından yanıt verdi:

“’Siyasi eşkıya, kalibresi bozuk, cins, cibilliyeti bozuk, adam değil, kifayetsiz muhteris…’ demişsin Erdoğan. Hepsi geçecek. Güzelce dinlen, ilaçlarını sakın ihmal etme. Üzmesinler seni. İyi yıllar”

“Bundan sonra devletin kurumlarına böyle rastgele gidemeyeceksin”

Çırağan Sarayı’nda konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı önündeki açıklamasını çocuksu davranış olarak değerlendirerek şunları söylemişti:

“CHP’nin başındaki zat son günlerde terör örgütünün güdümündeki partiyle kurduğu sıkı fıkı ilişkilerin de etkisiyle kamu görevlilerini tehdit etmeyi, kamu kurumlarını basmayı, bir çeşit siyasi eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi.

“Bay Kemal, bundan sonra devletin kurumlarına böyle rastgele gidemeyeceksin, bitti artık. Devletin kurumlarına gidebilmek dürüstlük gerektirir, sende bu dürüstlük yok. Sana bugüne kadar yeri geldi savunma bakanlarımı, yeri geldi dışişleri bakanımı gönderdim, gidin brife edin dedim. Ama sen adam değilsin.”

- Advertisment -