Ana SayfaHaberlerDünyaKılıçdaroğlu’ndan Kremlin’e cevap: "Somut kanıt olmasa tweet atmazdım"

Kılıçdaroğlu’ndan Kremlin’e cevap: “Somut kanıt olmasa tweet atmazdım”

Kremlin’in, Kemal Kılıçdaroğlu’nun deep fake içeriklerinin arkasında Rusya’nın olduğuna dair iddiasını reddetmesi üzerine Kılıçdaroğlu Reuters’a konuştu: "Eğer somut kanıtımız olmasaydı tweet atmazdım. Bir diğer ülkenin, bir parti lehine Türkiye'nin seçim sürecine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Tüm dünyanın bundan haberdar olmasını istedim.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam sosyal medyadan yaptığı”Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin” çağrısına Rusya’dan açıklama gelmişti.

Kremlin’den yapılan açıklamada “Türkiye’deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz. Türkiye’deki ana muhalefet adayına bu yöndeki iddiaları ileten her kimse yalancıdır” denilmişti.

Kılıçdaroğlu: “Elimizde somut delil var”

Kılıçdaroğlu, Rusya’nın 14 Mayıs seçimlerine müdahale ettiği yönündeki açıklamasını tekrarladı. Kılıçdaroğlu, CHP’nin elinde somut kanıt bulunduğunu söyledi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya’nın Türkiye’deki seçim sürecine müdahale ettiği yönünde dün akşam yaptığı paylaşım hakkında Reuters ajansına konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’nin elinde “deep fake paylaşımlarının arkasında Rusya’nın bulunduğuna dair somut kanıt olduğunu” söyledi.

Kılıçdaroğlu, Rusya’yı niçin seçimlere müdahale etmekle suçladığına dair soruya “Eğer somut kanıtımız olmasaydı tweet atmazdım” yanıtını verdi. CHP lideri, “Bir diğer ülkenin, bir parti lehine Türkiye’nin seçim sürecine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Tüm dünyanın bundan haberdar olmasını istedim. Bu çağrıyı bir tweet ile açıkça yapmamın sebebi bu” dedi.

Kılıçdaroğlu, Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide şunları da söyledi:

Parlamentoda çoğunluğu yakalayacağız; güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçerken eminim AK Parti kanadı da anayasal değişikliklerimize evet diyecektir

Türkiye’de birinci sınıf demokrasi olmalı; kuracağımız ilk kurul, durum ve hasar tespit komisyonu olacak

Rusya ile dostluklarımızı bozmadan ama bizim iç işlerimize müdahaleyi de kabul etmeden bir yol, bir çerçeve çizmek istiyoruz

NATO’nun genişlemesine olumlu katkı vereceğiz

Ukrayna-Rusya arasında barış görüşmesi ya da müzakere yapılması için bir girişimde bulunmayı elbette isteriz, bir ülkenin başka bir ülkeyi işgalini doğru bulmuyoruz

Cumhurbaşkanlığına seçilmemizin kanaat olarak netleşmesi üzerine iç ve dışarıda (piyasalarda) bir rahatlama olduğunu biz görüyoruz, çünkü akılcı politikalarla ülkeyi yöneteceğiz

https://halktv.com.tr/service/amp/siyaset/kilicdaroglu-kremline-yanit-verdi-elimizde-somut-kanit-var-738640h

- Advertisment -