Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’ndan Şentop’a 10 bin dolar göndermesi: “Bu pisliği aydınlatmak zorundadır…”

Kılıçdaroğlu’ndan Şentop’a 10 bin dolar göndermesi: “Bu pisliği aydınlatmak zorundadır…”

Kılıçdaroğlu’dan Soylu ve Şentop’a 10 bin dolar soruları… Soylu’ya: “’Bana dokunma, bu daha başlangıç' mı demek istiyor?” TBMM Başkanı Şentop’a: “Şentop konuşmuyorsa, acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz. Şentop TBMM'yi temsil ediyor, bu pisliği aydınlatmak zorundadır."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün (1 Haziran) TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ortaya attığı Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi konusuna dikkat çekerek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Bu devletin İçişleri Bakanı TRT’de programa katılıyor; ‘Bir siyasetçiyi keklemişler, ayda 10 bin dolar.’ Suçu biliyor, suçluyu biliyor, devletin televizyonunda açıklıyor. Her ay 10 bin dolar rüşvet alıyor bir siyasetçi. Emniyet, istihbarat kimin emrinde, jandarma istihbarat kimin emrinde İçişleri Bakanı. Bakın, ‘savcı çağırırsa gideceğim açıklayacağım’ diyor. TCK’ya göre bu suç. Suçu gizlemiyor, suçluyu gizliyor. İçişleri Bakanı suçluyu niye gizliyor? Saraya ‘Bana dokunma, bu daha başlangıç’ mı demek istiyor? Devleti bu mantıkla yönetirseniz devleti mafyaya, terör örgütlerine teslim edersiniz. Şentop konuşmuyorsa, acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz. Şentop TBMM’yi temsil ediyor, bu pisliği aydınlatmak zorundadır.”

Kılıçdaroğlu’nun TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Ayasofya’yı Atatürk’e hakaret etmek için mi açtınız?”

“Kinden beslenen bir din insanı olmaz. Ayasofya’yı açtınız da Atatürk’e hakaret etmek için mi açtınız? Atatürk hayatını bu millet için vermiş bir kişi. O meczup acaba İstanbul’un işgalini biliyor mu? Bütün imam kardeşlerime saygım var. Toplumun onlara, onların da topluma ihtiyacı var. Sevgi, barış ekseni üzerinde… “Bu meczup kişi acaba Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda ilk kurşunu atan Sütçü İmam’ı biliyor mu? İlk ne söylediğini biliyor mu acaba? Söyleyeyim; ‘Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar, bilin ki onların damarlarında kâfir kanı vardır’ diyor. Bu meczupların geldiği yer ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ eksenidir. Bu eksenden geliyorlar.

Bahçeli’ye: “Sen kime kızıyorsun arkadaş?”

“Sayın Bahçeli’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkması eyvallah başımın üstüne. Ama asıl kızmamız gereken bu meczup mu? Bu meczup bu konuşmayı kimin önünde yapıyor? O devlet ricalinden bir Allah’ın kulu çıkıp yanlış söylüyorsun dedi mi? E Bahçeli’ye soruyorum, sen kime kızıyorsun arkadaş? O çocukları o meczuba teslim eden kim? Kendi tarihine ihanet etmeyi bir kural haline getiren bir meczubu orada nasıl tutarsınız? Atatürk bizim ortak değerimizdir. Bahçeli ‘Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir’ diyor güzel ama o çizgi biraz uzayıp saraya yaklaşınca renk değişiyor. Değişmeyecek arkadaş!”

“T.C suçlular tarafından yönetiliyor”

“Norveç Başbakanı’na 300 Euro sabah kahvaltısı için polis araştırma yapıyor. Onlar 300 Euro’nun hesabını soruyorlar, biz 128 milyar dolar nerede dedik, suçlu konumuna düştük. Soru sormak ne zamandan beri suç oldu? Türkiye Cumhuriyeti suçlular tarafından yönetiliyor. Erdoğan dava açacak, açmazsan namertsin. Mahkemede ispat edeceğim suçlular tarafından devletin yönetildiğini.”

“Erdoğan Soylu’ya sahip çıkmak zorunda”

“Soylu’ya bakanlığı kim verdi? Erdoğan. Peki, 10 bin dolar rüşvet verdiğini devletin televizyonunda açıklarken Erdoğan bunu duymadı mı? Erdoğan Soylu’yu çağırıp ya arkadaş sen bu 10 bin dolar rüşveti kime verdin diye sordun mu? Sormadın. Sorabilir mi? Soramaz. Soylu koltuğu garanti alma peşinde. Erdoğan da Soylu’ya sahip çıkmak zorunda. Eğer siz hükümeti yeraltı çetelerine teslime derseniz, yeraltı çeteleri hükümet erbabına talimat verirse böyle bir tablo çıkar ortaya.”

“83 milyon insan yeraltı dünyasının bir liderinin ne söylediğine bakıyor”

“Mafya gücünü nereden alır? Cevabı basit, siyasi iktidarı ele geçirerek alır. Zindaşti nasıl çıktı hapishaneden? Devleti yönetenleri kontrol ettiğiniz anda, devleti yönetmeye başlarsınız. Devleti yönetenleri yönetiyor yeraltı dünyası. 83 milyon insan yeraltı dünyasının bir liderinin ne söylediğine bakıyor. Böyle bir tablo Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışıyor mu? Memleketi bu hale kim getirdi?”

“Bir an önce seçime gitmeliyiz”

“Bu iktidar illegal organizasyonlarla iç içe geçmiş bir iktidardır. Bu iktidar bizim omuzlarımıza ciddi yükler getiren bir iktidardır. O nedenle bir an önce seçime gitmeliyiz diyoruz. Halkın huzura ihtiyacı var. Kavgaya değil, barışa ihtiyacı var. Türkiye’nin mafyadan beslenen siyasetçilere ihtiyacı yok.” “İster CNN Türk olsun ister A Haber olsun ceseretin varsa gel çıkalım” “Ben seçim diyorum, Erdoğan kaçacak delik arıyor, kimden kaçıyorsun? Milletten, halktan kaçılır mı? Kazanırsan bana ders vereceksin. Er meydanı olmaz biz televizyona çıkalım diyorsan senin kanalların var, sende yürek, cesaret varsa ister CNN Türk olsun ister A Haber olsun ikisine de çıkarız cesaretin varsa gel kardeşim. ‘Gel arkadaş, sandığı koyalım’ dediğim zaman kaçacak delik arıyorsun. Neden kaçıyorsun; millet seni istemiyor. Memleketi mahvettin, perişan ettin.”

- Advertisment -