Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmamasına ilk tepkiler: “Bu devran dönecek, unutmayın ki asıl olan...

Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmamasına ilk tepkiler: “Bu devran dönecek, unutmayın ki asıl olan millettir”

"Ana muhalefet partisi kamu adına hesap sorma yetkisine sahiptir”, “Batın ayıp işleyenin zahir ‘TÜİK’i olurmuş…”, “Bu devran dönecek. İşçinin, memurun, emeklinin hakkını kalem oynatarak gasp edenler millete hesabını verecek”, “’MB bağımsız olmasaydı Kılıçdaroğlu ile görüşür müydü?’ diye sormuştu Erdoğan. TÜİK görüşmediğine göre...”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kasım ayı enflasyon verilerini açıklayan TÜİK’in binasına gitmesi fakat ‘randevusu olmadığı’ gerekçesiyle kapıdan içeri alınmaması sosyal medyada gündem oldu.

Birçok siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve sosyal medya kullanıcısı Kılıçdaroğlu’nun TÜİK binasına yaptığı sürpriz ziyaret ve kapıdan içeri alınmamasıyla ilgili mesajlar paylaştı.  

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

“Kılıçdaroğlu; suç ve örgütleri ilişkisiyle, o iklimin ve sözlerin etkisiyle siyasi tarihimizde görülmeyen yöntemlere başvuruyor. Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gidemez. Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir.”  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:

“Ana muhalefet partisi, kamu adına hesap sorma yetkisine sahiptir. Bunu sen de çok iyi biliyorsun ama korkudan ne yapacağınızı bilemez durumdasınız. Mekan basmak senin gibi mafyayla el ele iş tutan, kabadayı gibi sağa sola racon kesenlerin işidir. Hesap vereceksiniz!”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ:

“Milletin binasına milletin temsilcilerini sokmayan, randevu vermeyen ‘Rakamları Ayarlama Enstitüsü’, oturduğunuz o koltuklar babanızın malı mı?

“Açıkladığınız enflasyon ve tüm diğer istatistiklerin doğru olmadığını cümle alem biliyor. Batın ayıp işleyenin zahir ‘TÜİK’i olurmuş…”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak:

“Bu devran dönecek. İşçinin, memurun, emeklinin hakkını kalem oynatarak gasp edenler millete hesabını verecek.”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu:

“Kılıçdaroğlu ekim ayında da Merkez Bankası’na gitmişti. Bugün saat 11.00’de TÜİK’e gideceğini duyurmuştu ancak kapılar Sayın Kılıçdaroğlu’na açılmamış. Bu kabul edilemez. TÜİK uydurma veriler veriyor.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç:

“Varsın Tayyip Erdoğan’ın yalan ve aldatmaca kurumu olan TÜİK’in kapıları milletvekilleri ve Ana muhalefete açılmasın… Yarın Mersin’de yüzbinlerin gönül kapısı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekliyor olacak. Unutmayın ki aslolan millettir.”

İktisatçı Mustafa Sönmez:

“Lüten Sayın Kılıçdaroğlu, bu listeyi TÜİK Başkanının önüne koyun.

“Enflasyon hesaplanırken en çok dikkate alınan maddeler bu listedekiler ve her birinin nasıl ya hiç fiyatı artmamış, ya da devede kulak artmış. Tek tek açıklasınlar ve açıklama almadan kalkmayın. Bunu halk bekliyor.”

Akademisyen Yalçın Karatepe:

“’MB bağımsız olmasaydı Kılıçdaroğlu ile görüşür müydü?’ diye sormuştu Erdoğan.  TÜİK görüşmediğine göre…”

https://twitter.com/ykaratepe/status/1466682303195844610

- Advertisment -