Ana SayfaHaberlerKilise saldırısında kullanılan otomobil bir yıl önce Polonya’dan getirilmiş

Kilise saldırısında kullanılan otomobil bir yıl önce Polonya’dan getirilmiş

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan, Nurtepe Cemevi’ndeki törenin ardından toprağa verildi. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı 51’e yükselirken saldırıda kullanılan otomobilin bir yıl önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği tespit edildi.

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde dün pazar ayini sırasında kar maskeli iki kişi tarafından yapılan ve Tuncer Murat Cihan’ın (52) adlı bir vatandaşın hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili olayla bağlantısı olduğu tespit edilen çok sayıda adrese baskın yapıldı. Saldırıyı yapan Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T.’nin de aralarında olduğu toplam 51 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Türkiye vatandaşlarının yanı sıra Tacikistan ve Rusya vatandaşları da bulunuyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganlardan birinin Tacikistanlı diğerinin de Rusyalı olduğunu açıklamıştı.

23’ü geri gönderme merkezine sevk edildi

150 kişilik özel bir ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında önce şüphelilerin araçları tespit edildi.

Aracın yol güzergâhını takip eden ekipler, şüphelilerin Başakşehir Güvercintepe Mahallesi’ne gittiğini belirledi. Burada tespit ettikleri adreslerin yakınlarında kar maskelerini de bulan ekipler adreslere operasyon yaptı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 23’ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine sevk edildi. 28 şüphelinin ise Emniyet’teki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandı.

Araç Polonya’dan getirilmiş

Diğer yandan şüphelilerin olayda kullandığı aracın bir yıl önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği ve bu süre içerisinde hiç trafiğe çıkmadığı belirlendi. Aracı getiren kişinin ise Türkiye’de iki gün kaldıktan sonra geri döndüğü açıklandı.

Cenaze Nurtepe Cemevi’nden kalktı

Saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Cihan için Nurtepe Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

- Advertisment -