Ana SayfaHaberlerKilis'te kaybolan Suriyeli kız çocuğu su kuyusunda ölü bulundu

Kilis’te kaybolan Suriyeli kız çocuğu su kuyusunda ölü bulundu

Kilis'te okuldan çıktıktan sonra kaybolan 9 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu, evleriyle aynı sokakta bulunan 2 katlı evin su kuyusunda ölü bulundu. Yapılan incelemede küçük kızın boynuna iple briket bağlandığı ortaya çıktı.

4 Nisan Salı günü öğle saatlerinde Okçular Mahallesi Selvili Medrese Sokak’taki evinden okula gitmek için yola çıkan 9 yaşındaki Gina Mercimek, okuldan çıktıktan sonra eve dönmedi.

Ailenin durumu polise bildirmesi üzerine Gina Mercimek’i bulmak için başlatılan çalışma kapsamında, aynı sokakta bulunan H.B.’ye ait 2 katlı evin avlusundaki su kuyusunda arama çalışması yapıldı.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekibi, kuyudaki suyu tahliye etti. Suyun kuyudan çekilmesinin ardından, kız çocuğunun cesedi bulundu. Ceset, yaklaşık 12 metrelik kuyudan çıkarıldı. Kız çocuğunun boynuna briket bağlandığı da öğrenildi.

Polis ekipleri, şüpheli H.B. ve A.A. isimli kişileri yakaladı.

Suriyeliler sokağa çıktı

9 yaşındaki kız çocuğunun su kuyusunda boğazına briket bağlanmış şekilde ölü bulunmasının ardından dün akşam (6 Nisan) Kilis’te yaşayan çok sayıda Suriyeli olaya tepki gösterdi ve kısas istedi.

Kilis Barosu’nun açıklaması

Kilis Barosu ‘toplumsal deprem’ dediği olay hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Henüz 9 yaşında olan masum meleğimiz Gina Mercimek hunharca öldürülmüştür. Biz Kilis Barosu olarak Küçük Gina’ya Allahtan rahmet ailesine de başsağlığı diliyoruz.

“Kendini savunamayacak durumda olan küçük bir çocuğa yapılan her saldırının karşısında olduğumuz gibi küçük Gina’nın öldürülmesi olayında da ailesinin yanında olacağız. Kilis Halkının da bir daha böyle acı veren bir olayı yaşamaması için gereken hassasiyeti göstereceğine, tedbirli davranacağına inanıyoruz. Ayrıca yargının küçük Gina’nın katil ya da katillerine gereken cezayı vereceğine de inancımız tamdır. Biz de Kilis Barosu olarak acılı aileye çocuklarının katil ya da katillerinin ceza alması için gereken tüm hukuki ve manevi desteği sağlayacağız.”

- Advertisment -