Ana SayfaHaberlerKim Jong Un’un Kuzey Korelilere son emri: İntihar etmeyin!

Kim Jong Un’un Kuzey Korelilere son emri: İntihar etmeyin!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkede artan intihar vakalarına karşı çareyi buldu: İntiharı "sosyalizme ihanet eylemi" olarak nitelendirdi ve yasakladı. Kim, yerel yetkililere de insanların kendilerini öldürmelerini engelleme görevi verdi, bu görevi yapmayanları da suça iştirak etmiş olmakla tehdit etti.

Radio Free Asia’ya konuşan hükümet yetkililerine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, verilerin hızla arttığını göstermesinin ardından yerel yetkililere intiharları yasaklayan gizli bir emir verdi.

Bı konuda Kuzey Kore’nın yayınladığı bir istatistik bulunmuyor. Ama Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, Kuzey Kore’de Mayıs ayında intiharların bir önceki yıla göre yaklaşık %40 arttığını tahmin ediyor.

Kim, emrinde intiharı “sosyalizme ihanet eylemi” olarak nitelendiriyor ve yerel hükümet yetkililerini, kendi yetki alanlarında insanların kendilerini öldürmelerini engellememekten müştereken sorumlu tutulmakla tehdit ediyor.

Kuzeydoğudaki Kuzey Hamgyong eyaletinden bir yetkili Radio Free Asia’ya gizli emirden sonra Kuzey Kore eyaletlerinde acil toplantılar yapıldığını anlattı.

Toplantılarda intiharların sayısına ilişkin veriler veintihar örnekleri masaya yatırıldı.  

Yetkili, toplantıya katılanların “ülkeyi ve sosyal sistemi eleştiren intihar notları karşısında şoke olduklarını” söyledi.

Ülkedeki intiharların çoğu şiddetli yoksulluk ve açlıktan kaynaklanıyor, bu nedenle de engellenemiyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2019 verilerine göre, Kuzey Kore’de her 100.000 kişi için 8,2 intihar meydana geldi ve bu rakam ülkeyi dünya intihar oranları sıralamasında 45. sıraya yerleştirdi.

- Advertisment -