Ana SayfaHaberlerDünyaKimler kimlerle beraber: ABD, Chevron’a Venezuela’da 6 aylık petrol çıkarma izni verdi

Kimler kimlerle beraber: ABD, Chevron’a Venezuela’da 6 aylık petrol çıkarma izni verdi

Rusya ve Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarının düşmesine karşı üretimi artırmaması üzerine yıllardır ambargo uyguladığı Venezuela’nın kapısını çalmak zorunda kalan ABD’den yeni adım: Amerikalı petrol şirketi Chevron’a Venezuela’da 6 aylık petrol çıkarma izni verildi. Venezuela hükümeti de bu izne karşılık olarak muhalefetle görüşmeleri ilerleteceği ve ülkeye yapılan insani yardımlar konusunda iş birliği yapılacağını açıkladı.

ABD, Venezuela ile enerji alanındaki normalleşme sürecini devam ettiriyor. Daha öncesinde yaptırımlar kapsamında Amerikalı şirketlerin Venezuela’da petrol çıkarması yasaklanmıştı. Dün verilen karar ile ABD, California’da bulunan Chevron şirketine Venezuela’da 6 aylık petrol çıkarma izni verdi.

Venezuela hükümeti de bu izin karşısında ülkede uzun bir süredir mücadele veren muhalefet ile görüşmeleri arttıracağını ve insani yardımlar konusunda iş birliği yapacaklarını açıkladı. ABD, Venezuela rejiminin yaklaşan 2024 seçimlerinin şeffaf olması konusunda da muhalefetle iş birliği yapmasını bekliyor.

- Advertisment -