Ana SayfaHaberler“Kimse İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek”

“Kimse İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek açıklaması geldi. Sedat Peker’in yayımladığı videoların hedefinin Türkiye olduğunu söyleyen Bahçeli, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı'nın boynuna tasma geçiremeyecek, buna hiçbir alçağın gücü yetmeyecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin açıklamalarının merkezinde Sedat Peker’in yayımladığı videolar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu etrafında dönen tartışmalar vardı. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle oldu:

***

Maruz kaldığımız muhtelif sorun başlıklarını ele alırken mutlak surette tarih şuurunun rehberliğiyle kararlarımızı somutlaştırmalıyız. Ağaca bakarken ormanı göz ardı edemeyiz. Kabukla uğraşırken özü dikkatten kaçıramayız. Fiile odaklanıp faile sırt çeviremeyiz.”

“Her zaman resmin büyüğüne odaklanmalıyız. Ufuk ötesini görebilmenin sırrına erişmeliyiz. Maşayı değil, tutan ve tutturan elleri görebilmeyiz. Böyle yaparsak düşünce temelinde yanılma payımız her zaman en düşük seviyede kalacaktır.”

“MHP olarak hayatın akışını ve hadiselerin akışkanlığını milliyetçiliğin ilkeleriyle hukuk ve demokrasiyle okumalıyız. Tutarlı olacaksak etik hassasiyetlere uyacaksak başkaca bir seçenek olmadığını bilmeliyiz.”

“Onun bunun dolduruşuna gelerek siyaset yapmadık, bundan sonra da kimse beklememeli. Korkuya hiç rehin düşmedik. Türkiye’yi yakın markaja alarak karanlık operasyonların hedef ülkesi haline getirmek için ellerini ovuşturanlara taviz veremeyiz.”

“Telaşa kapılmadan, duygulara kanmadan daha soğukkanlı, sağduyulu davranmak mecburiyetindeyiz. Türkiye’nin çevresindeki sinsi ve sisli kuşatma genişlemektedir. Asıl mesele gündemi işgal eden iddia ve isnatların taraftarlarından daha ötesidir.”

“Herkesi uyarıyorum, hedef Türkiyemizdir”

“Yerli ve yabancı mihraklar tacizlerine, tahriplerine hız vermişlerdir. Herkesi uyarıyorum, hedef Türkiyemiz’dir. Hedef milli birlik ve huzur ortamımızdır. Bu menfur tezgahın siyaset taşeronları, medya tefrişatçıları, suç ve terör örgütü temincileri vardır ve bellidir.”

“Türkiye’nin üzerine gölge düşmesi, siyasi ve hukuki çözülme yaşaması konusunda alçak bir rekabet yaşanmaktadır. Amaç Türkiye’nin itibarını lekelemektir. Devlet ile millet arasındaki güven bağlarının kopuşuna, devlete ve hükümete karşı toplumsal bir direnişin gerekçesini teşkil etmektir.”

“İP’in Rize ziyareti olay çıkartmak için planlandı”

“CHP bunun üst figüranıdır. 6 ay içinde başka bir Türkiye’nin görüleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu krizin bekçisi konumundadır. HDP, Türkiye’nin kalbine hançer sokmak için bekleyen fitnedir. Asıl bizi düşündüren İP’in provokatörlüğüdür.”

“Bu şahsın Rize’yi ziyaret ederek müessif olaylara sebebiyet vermesi incelenmelidir. Söz konusu ilçe belediyelerinin MHP yönetiminde bulunduğu göz önüne alındığında nasıl bir oyunun sahnelenmeye çalışıldığı fark edilecektir.”

“İP Başkanı’nın toplumsal huzursuzluğun fitilini tutuşturmak için Rize’ye gitmesi sorumsuzlukla izah edilemez. Siyasi hayatı kumpasla, yalanlarla heba olmuş bu şahsın Netanyahu sözleri sonrası Rize ziyareti olay çıkarmak üzere planlanmıştır. 1959 Uşak olaylarında olduğu gibi podyuma çıkarılmıştır.”

“Kimse İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek”

“AA’nın kuşkulu muhabiri tarafından sorulan ısmarlama soru gündeme oturmuştur. Viranşehir Kaymakamı’nın sözleri de başka bir konudur. Bunlardan birisi de PKK’nın maket uçaklarla suikast girişimidir.”

“Türkiye haksızlıkların karşısındadır, küresel emperyalizmin tam olarak karşı kutbundadır. Devleşmiş millet iradesi çözülmek ve dağıtılmak istenmektedir. Mesnetsiz iddiaların, gündeme taşınan iftiraların, bölgesel ve küresel operasyonlardan bağımsız ele alınması bize göre mümkün değildir.”

“Kimse aklımızla alay etmesin, biz her şeyin farkındayız. Devletin hükmî şahsiyetini, milletin kutlu varlığını uçuruma çekmek üzere ifa edilen şirret kampanyayı görüyor ve takip ediyoruz.”

“Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek, buna hiçbir alçağın gücü yetmeyecektir. Hiç kimse TSK’nın onurlu komuta heyetine çamur atamayacaktır. TSK’nın ve İçişleri Bakanı’nın yalnız olmadığını özellikle ve önemle ifade ediyorum.”

“Konu irademizin korunmasıdır. Konu devletimizin saygınlığı ve bekasıdır. Herkes yerini yurdunu bilmek zorundadır. Türkiye’nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz. Sosyal medya iftiralarıyla ele geçirilemez.”

“Erdoğan’ı devirmek isteyenlere izin verilmeyecek”

“Seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için faal halde olanlara bedeli ne kadar ağır olsa bile izin verilmeyecektir. Biden lobisinin zehir ve zillet saçan niyetleri Türkiye Cumhuriyeti’ni düşüremeyecektir.”

“Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır. Biden’ın muhalefeti pışpışlayıp Cumhur İttifakı’nı hedef alması sonu hüsran olacak bir maceraya atılmaktır. İktidar ruhsatını ABD değil, kovboylar değil, güç odakları değil, büyük Türk milleti vermektedir.”

- Advertisment -