Ana SayfaHaberlerDünyaGüney Amerika-Avrupa uyuşturucu kartelinin "Balina"sı Kağıthane'de yakalandı

Güney Amerika-Avrupa uyuşturucu kartelinin “Balina”sı Kağıthane’de yakalandı

Güney Amerika-Avrupa arasındaki uyuşturucu trafiğini yöneten uluslararası kartelin ‘Balina’ lakaplı büyük baronu Isaac Bignan, İstanbul Kağıthane’de yakalandı. 13 Haziran'da da kartelin Türkiye ayağını oluşturan 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Güney Amerika ve Avrupa rotasındaki uyuşturucu trafiğini yöneten uluslararası kartelin Türkiye’deki bağlantılarına yönelik operasyonlar devam ediyor. İstanbul merkez olmak üzere Muğla, Aydın, Ankara ve Antalya’da 13 Haziran’da yapılan ilk operasyonda uluslararası uyuşturucu çetesinin Türkiye ayağını oluşturan şüphelilerden 25’i gözaltına alınırken, çetenin bir milyar liranın üzerindeki mülk ve parasına da el koyuldu.

Çalışmalarına devam eden polis, uluslararası uyuşturucu çetesinin büyük baronu ‘Balina’ lakaplı Isaac Bignan’ın Türkiye’de olduğunu saptadı. Interpol tarfından kırmızı bültenle aranan Bignan’ın peşine düşen polis, kartelin Bignan’ı Türkiye’den kaçırmak için hazırlık yaptığını deşifre etti.

YURT DIŞINA KAÇACAKTI

Ekipler, çetenin silahlı kanadını yöneten ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Jurean Anthony Finix’in, çetenin Türkiye kanadının başında bulunan Siirtli Naci lakaplı Naci Yılmaz’ın adamlarıyla iletişime geçerek İstanbul’a geldiğini belirledi. İkinci operasyon için 23 Haziran’da düğmeye basan polis, Kağıthane’de kaldığı adreste Belçikalı Jurean Anthony Finix ile Şakir K. ve Fatih T. isimli örgüt üyelerini gözaltına aldı. Adreste yapılan aramada 11 silah, 600 mermi ile bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, Bingan ve eşi Vargeli Tiffany W. için hazırlanan sahte pasaportlara da ulaşıldı.

- Advertisment -