Ana SayfaHaberlerKızı ‘Yeşil’ tarafından işkencede öldürülen baba: “Tribünde posterini görünce eşimle ağladık”

Kızı ‘Yeşil’ tarafından işkencede öldürülen baba: “Tribünde posterini görünce eşimle ağladık”

Dersim'de "Yeşil" kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım tarafından kaçırılıp işkence sonucu öldürülen Ayten Öztürk'ün babası ve avukatı, Bursaspor-Amedspor maçında açılan pankart için suç duyurusunda bulundu.

Ayten Öztürk, Dersim’de 27 Temmuz 1992 tarihinde “Yeşil” kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım tarafından kaçırılıp işkence sonucu öldürülmüş ve cansız bedeni 8 Ağustos 1992 tarihinde Elazığ’da bulunmuştu.

Mahmut Yıldırım’ın bulunması ve yargılanması için avukatı Cihan Söylemez’le birlikte 31 yıldan beri hukuk mücadelesi yürüten acılı baba Hıdır Öztürk, Bursaspor-Amedspor maçında kızının katilinin resmini görünce eşiyle saatlerce ağladığını söyledi.

Hıdır Öztürk ve avukatı Cihan Söylemez pankartı açanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Mahmut Yıldırım, devlet içindeki bazı güçler tarafından korundu”

Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın, çoğu Dersim’de olmak üzere birçok cinayetin faili olduğuna dikkat çeken Avukat Cihan Söylemez, Rudaw’a konuştu:

“Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım Dersim’de 1990 yıllarında işlenen pek çok cinayetin faillilerinden biridir, bu cinayetlerden biri de Ayten Öztürk cinayetidir. Ayten Öztürk 27 Temmuz 1990 tarihinde Mahmut Yıldırım tarafından kaçırıldıktan sonra naaşı 8 Ağustos 1992 tarihinde Elazığ Asli mezarlığında bulundu. O günden sonra soruşturma süreci başladı, fakat ne yazık ki günümüze kadar Ayten Öztürk cinayeti ile ilgili cumhuriyet savcılarının aktif tutum sergileyememesi ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın devletin içindeki bazı güçler tarafından korunması nedeniyle yakalanmaması durumu söz konusu oldu.”

“Bursa’da yaşanan olay basit bir olay değildir”

Söylemez, Bursaspor tribünlerinde açılan pankartları da şöyle değerlendirdi:

“Bursa’da cereyan eden olay basit bir olay değildir. Türkiye halklarının kardeşliğine dinamit sokan bir olaydır. Türkiye geçmişi ile yüzleşmek istiyorsa yargı da bunun araçlarından biridir. Ve ben Türkiye Cumhuriyetindeki tüm savcılık makamlarını, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ve başta Bursa Başsavcılığı olmak üzere, bu konuda duyarlı olmaya ve soruşturmayı derinlikle yürütmeye davet ediyorum.”

“Tribünde pankartı görünce eşimle saatlerce ağladık”

Kızının katilinin bilinmesine rağmen halen aradıkları adaleti bulamadıklarını ifade eden Hıdır Öztürk de duygularını şöyle anlattı:

“Bursaspor-Amedspor maçı sırasında sahada Yeşil kod adlı kişinin fotoğrafını görünce, çocuğunun cesedi parçalanmış, kulakları kesilmiş bir baba olarak 31 yıldan beri bütün devlet dairelerine, TBMM’ye bu acımı anlattım, bugüne kadar da halen anlatıyorum ağlıyorum, sızlıyorum. Televizyonu izleyip bunları görünce hanımla birlikte oturduk ağlamaya başladık.”

- Advertisment -