Ana SayfaHaberlerDünyaKKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Kaybettiğimiz çocuklarımızın hakkını sonuna kadar Devlet olarak arayacağız”

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “Kaybettiğimiz çocuklarımızın hakkını sonuna kadar Devlet olarak arayacağız”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, depremde Adıyaman’daki İsias Otel’in yıkılması sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı ortaokul öğrencileri için tweet attı: “Kaybettiğimiz çocuklarımızın, canlarımızın hakkını sonuna kadar Devlet olarak arayacağız.” Voleybol turnuvası için gelen Gazimağusa Koleji’nden 26 ortaokul öğrencisi ile veli ya da öğretmen 8 kişi İsias Otel’in enkazında hayatını kaybetmişti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman’da İsias Otel’in yıkılması sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı ortaokul öğrencileri için “Kaybettiğimiz çocuklarımızın, canlarımızın hakkını sonuna kadar Devlet olarak arayacağız” tweet’ini paylaştı.

Tatar, bunun ardından hayatını kaybeden öğrencilerden Selin Karakaya’nın babası Enver Karakaya’nın “’Tweet at, bize destek ol’ dediğimde ‘Atarız’ dedin ama inanmadıydım, helal olsun sana başkan. Aynı siyasi çizgide asla buluşmayacağız belki ama sana karşı oy verdiklerimizi de gördük bu süreçte! Kim yanımızda, kim değil hepsini yazıyoruz!” tweet’ini de retweet’ledi.

Depremde yıkılan İsias Otel, turnuva için Kıbrıs’tan gelen Gazimağusa Türk Maarif Koleji ortaokul voleybol takımlarının kafilesinden ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde uygulamalı eğitim gezisi yapmakta olan turizm rehberleri kafilesinden çok sayıda gencin hayata gözlerini yumdukları yer olmuştu. 

Kıbrıs kafilesinden 26’sı ortaokul öğrencisi, 9’u veli ya da öğretmen olmak üzere 35, Turizm rehberleri kafilesinden de 31 kişi hayatını burada kaybetti.

İsias Otel soruşturması kapsamında otelin sahipleri ve yöneticileri arasında bulunan Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Efe Bozkurt tutuklanarak Siverek Cezaevi’ne gönderildi. Soruşturmada ayrıca üç kişi de adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

“Göz göre göre soluyoruz”

İsias Otel’de hayatını kaybeden turizm rehberlerinden Ali Osman Aydın’ın (28) enkazdan attığı sesli mesajlar Serbestiyet’in haberi sonrası büyük tartışma yaratmıştı.

“Sorumluların kollanmasını kimse kaldıramaz”

İsias Otel’le ilgili başlatılan soruşturmayı takip etmek için Türkiye Barolar Birliği ile birlikte ortak çalışma grubu oluşturan Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin başkanı Hasan Esendağlı da Serbestiyet’e soruşturmanın takipçisi olacaklarını anlatmıştı.

- Advertisment -