Ana SayfaHaberlerDünyaKlasik müzikçilere tanınan hak onlara tanınmadı ve K-pop’un en ünlü grubu BTS...

Klasik müzikçilere tanınan hak onlara tanınmadı ve K-pop’un en ünlü grubu BTS ilk üyesini askere yolladı

Dünyanın en ünlü K-pop grubu BTS’nin 30 yaşına giren ilk üyesi Jin Kim, 2 yıllık zorunlu askerlik görevini yapmak için dün Güney Kore ordusuna teslim oldu. Jin, sosyal medya hesabından asker tıraşlı selfie’sini paylaştı: “Tahmin ettiğimden daha tatlı oldum.”

Güney Kore yasalarına göre 30 yaşına gelen erkeklerin 2 yıl boyunca askerlik hizmetinde bulunması zorunlu. Bu kapsamda, K-pop grubu BTS’nin 30 yaşına giren ilk üyesi olan Jin Kim orduya katıldı. BTS’nin 7 üyesi de 30 yaşına geldiği için yakın zamanda tümü zorunlu askerlik kapsamında orduya alınacak ve 2 yıl boyunca askerlik görevi yapacak.

BTS grubunun hayranları, grubun 7 üyesinin de askerlikten muaf tutulmasını ve böylece çalışmalarına devam etmesini istemişti. Güney Kore’de üst düzey klasik müzik sanatçıları ve olimpiyatlarda madalya kazanan sporcular için askerlik zorunlu değil, fakat ordu yönetimi ve hükümet bu muafiyeti BTS grubu üyelerine uygulamadı. 

Jin Kim, orduya teslim olduktan ve asker tıraşı olduktan sonra sosyal medya hesabından “Tahmin ettiğimden daha tatlı oldum” notuyla bir selfie paylaştı. Birliğine teslim olan Jin’e hayranları eşlik etti.

2025 yılında bütün üyelerinin askerlik görevini tamamlamasından sonra BTS grubu tekrar bir araya gelecek ve müzik yapmaya devam edecek.

- Advertisment -