6-8 Ekim 2014 tarihlerinde IŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardından birçok ilde yapılan protesto ve eylemler hakkında aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da olduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasında 16 Mayıs 2024’te 83. duruşmada karar açıklandı. 10 yıl önceki Kobani olaylarına ilişkin yargılanan sanıklara ağır cezalar veren mahkeme, 47 ayrı suçtan yargılanan yargılanan Selahattin Demirtaş’a toplam 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. Mahkeme, yargılanan 24 sanığa toplamda 407 yıl 7 ay hapis cezası verdi. Davada 5 tahliye, 12 beraat, 13 tutukluluğa devam kararı verildi. Ceza verilen bazı siyasetçiler adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.
Başvurular üzerine savcı mütalaa verdi; mahkeme yurtdışı çıkış yasaklarını kaldırdı
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ayla Akat Ata’nın avukatı Çiğdem Kozan ve Mesut Bağcık’ın avukatı Yusuf Çakas, müvekkillerinin ve diğer siyasetçiler hakkında var olan adli kontrol kararının kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulundu. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne mütalaa sunan savcı, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Mesut Bağcık, Ayşe Yağcı, Gültan Kışanak, Meryem Adıbelli ve Sabahat Tuncel hakkında devam eden adli kontrol kararlarının kaldırılması yönünde mütalaa verdi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.