Ana SayfaHaberlerDünya'Kocanı Nasıl Öldürürsün' kitabının yazarı, eşini öldürmekten suçlu bulundu

‘Kocanı Nasıl Öldürürsün’ kitabının yazarı, eşini öldürmekten suçlu bulundu

‘Kocanı Nasıl Öldürürsün’ kitabının yazarı Nancy Crampton Brophy, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) devam eden yargılamada suçlu bulundu. Brophy’nin suçlu bulunduğu ikinci derece cinayet suçlaması müebbet hapis cezası öngörüyor. Yazarın alacağı ceza 13 Haziran’da açıklanacak.

Yazar, 8 saat süren dünkü (25 Mayıs) karar duruşmasında iddiaları reddetti.

“Kötü Koca”, “Kalpte Cehennem” gibi çarpıcı başlıklara sahip duygusal romanlara imza atan yazar kararın alınmasında baş rol oynayan kamera görüntüleri ve iddiaları yalanladı. Güvenlik kameraları Broph’yi suç mahallinde tespit etmişti.

Brophy, cinayetin işlendiği kayıp silahı romanlarındaki “gerçekçiliği artırmak” için satın aldığını ve silahın bir kitabın yazımındaki bir araç olduğunu söyledi. Kocasını sigortadan 1,5 milyon dolarlık tazminat almak için öldürdüğü iddiaları da yazara yöneltilen suçlamalar arasında. 

Brophy’nin avukatları kararı temyize taşıyacaklarını açıkladı.

Crampton Brophy, duruşma sırasında, AP.

Hücre arkadaşına cinayeti itiraf etti iddiası

Savcılar Nancy Crampton Brophy’nin eşini öldürdüğü dönemde mali sorunları olduğunu belirtiyor. 

Haziran 2018’de kalbine sıkılan iki kurşunla öldüğü anlaşılan kocası, eğitim verdiği Yemek Okulu’nun bir sınıfında yerde yatarken öğrenciler tarafından bulunmuştu. 

Nancy Brophy aynı yılın eylül ayından beri tutuklu bulunuyor.

Oregon Live’a göre savcı Overstreet, Brophy’nin hücre arkadaşı Andrea Jacobs’a yanlışlıkla itirafta bulunduğunu ifade etti.

Brophy ile hücre arkadaşı arasında geçen konuşmayı mahkemeye taşıyan Overstreet, “Brophy, kollarını açarak hücre arkadaşına ‘vurulma anında bu kadar uzaktaydım’ dedi” diye konuştu.

Overstreet, Brophy’nin daha sonra kendini düzelttiğini ve ateş etmenin yakın mesafeden gerçekleştiğini anlatmak için öyle söylediğini aktardı.

Brophy’nin hücre arkadaşı Andrea Jacobs, yazarın bu konuşmadan sonra utanmış göründüğünü ve ilişkilerinin “çok garipleştiğini” kaydetti.

Yazarın avukatları, iddiaları reddederek Brophy’nin silahlı saldırı sırasında bir kahve dükkânında olduğunu belirtti.

Avukatlar, aralarının iyi olduğunu göstermek amacıyla mahkemeye eşler arasındaki mesajları sundu. Savunma avukatları ayrıca dolandırıcılıktan hapis yatan Jacobs’un şahit olarak dinlenmesinin yanı sıra iddianın detaylı şekilde araştırılması gerektiğini söyledi. (Euronews).

- Advertisment -