Ana SayfaDış HaberKolombiya Cumhurbaşkanı’nın oğlu kara para aklamaktan gözaltında: “Bir baba olarak üzgünüm ama...

Kolombiya Cumhurbaşkanı’nın oğlu kara para aklamaktan gözaltında: “Bir baba olarak üzgünüm ama oğlum hatalarından ders çıkarmalı”

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro’nun en büyük oğlu Nicolas Petro kara para aklama suçundan gözaltına alındı. Gustavo Petro yaptığı ilk açıklamada oğluna şans diledi: “Oğlum bugün gözaltına alındı. Bir baba olarak; oğlumun bu denli kendini yok etmesi ve hapse girmesi beni derinden üzüyor, fakat bir Cumhurbaşkanı olarak yargılamanın hukuka uygun yapılması konuusunda her türlü güvenceyi veriyorum. Oğluma şans ve kuvvet diliyorum, bu vesileyle hatalarından ders çıkarmalı. Daha önce söylediğim gibi, savcılığın ve mahkemelerin kararlarına karışmayacağım, baskı kurmayacağım, sürecin hukuka uygun bir şekilde yürümesini diliyorum.”

Kolombiya Cumhurbaşkanı sosyalist Gustavo Petro’nun büyük oğlu Nicolas Petro bugün eski eşiyle birlikte kara para aklama, yasadışı yollarla zenginleşme ve kişisel verileri aklama suçlarından dolayı gözaltına alındı.

Bazı Petro’nun destekçileri ve Nicolas Petro kararın devlet içinde Gustavo Petro’nun gerilla güçleriyle barış müzakerelerini engellemek için faaliyet gösteren sağcıların bir komplosu olduğunu söylerken Gustavo Petro konu hakkında ilk açıklamasını bugün paylaştı:

“Oğlum bugün gözaltına alındı. Bir baba olarak; oğlumun bu denli kendini yok etmesi ve hapse girmesi beni derinden üzüyor, fakat bir Cumhurbaşkanı olarak yargılamanın hukuka uygun yapılması konuusunda her türlü güvenceyi veriyorum. Oğluma şans ve kuvvet diliyorum, bu vesileyle hatalarından ders çıkarmalı. Daha önce söylediğim gibi, savcılığın ve mahkemelerin kararlarına karışmayacağım, baskı kurmayacağım, sürecin hukuka uygun bir şekilde yürümesini diliyorum.”

- Advertisment -