Ana SayfaDış HaberKomedyen Russell Brand tecavüz, cinsel saldırıyla suçlanıyor: “Her zaman rızaya dayalıydı”

Komedyen Russell Brand tecavüz, cinsel saldırıyla suçlanıyor: “Her zaman rızaya dayalıydı”

İddialar Sunday Times, Times ve Channel 4’un Dispatchesprogramı tarafından yürütülen ortak bir inceleme dosyası kapsamında ortaya atıldı.

Kadınlardan dördü, 2006 ile 2013 yılları arasında cinsel saldırıya uğradıklarını iddia ediyor.

İddiaları reddeden Brand ise ilişkilerinin “her zaman rızaya dayalı” olduğunu söylüyor.

İnceleme kapsamında Brand’in kontrolcü, istismarcı ve yağmacı olduğu edilen davranışları da ele alınıyor.

İddiaların yayınlanmasından birkaç saat sonra Brand, “Bipolarizaton” adlı turnesinin bir parçası olarak Londra’da gerçekleştireceği gösteriye katıldı.  

Yaklaşık bir saat süren gösteride Brand, “konuşmak istediği ama konuşamadığı şeyler olduğunu” söylese de suçlamalara doğrudan değinmedi. 

Soruşturma kapsamında çok sayıda kadın Brand aleyhine iddialarda bulundu. Kadınlardan dördü cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Kadınlardan biri, Brand’in Los Angeles’taki evinde kendisini duvara yaslayarak tecavüz ettiğini iddia ediyor. Aynı gün ise bir cinsel saldırı destek merkezinde tedavi altına alınmış. Times’ın haberinde, bu durumu destekleyen tıbbi kayıtların bulunduğu yer alıyor.

İkinci bir kadın, 16 yaşında bir öğrenciyken Brand tarafından istismara uğradığı iddia ediyor. İddiaya göre Brand, ilişki sırasında kendisinden “çocuk” olarak bahsediyordu.

Brand’le çalışırken cinsel saldırıya maruz kaldığını iddia eden üçüncü bir kadın ise, bu iddiayı başka birine söylemesi halinde Brand’in kendisini yasal yollara başvurmakla tehdit ettiğini söylüyor.

Bir diğer kadın ise Brand tarafından cinsel saldırıya uğradığını ve Brand’in kendisine fiziksel ve duygusal tacizde bulunduğunu iddia ediyor.

Russell Brand, geçtiğimiz gün kendisine karşı ileri sürüleceğini açıkladığı “ciddi suç iddialarını” reddettiği bir video yayınladı.

Brand, kendisinin “koordineli bir saldırının” hedefi olduğuna inandığını ve durumun “çok çok ciddi” olması nedeniyle konuyu araştıracağını söyledi.

Sunday Times, iddia sahibi tüm kadınların ancak muhabirler onlar ulaştıktan sonra konuşmaya hazır hissettiklerini öne sürüyor. Habere göre kadınların şu an öne çıkmasının en önemli sebebi Brand’in son zamanlarda “sağlıklı yaşam fenomeni” sıfatıyla ünlenmeye başlaması.

Times’ın birbirini tanımadığını söylediği kadınların çoğu isimsiz kalmayı tercih ediyor.

- Advertisment -