Ana SayfaHaberlerKongre için sadece üç partiye davetiye gitmedi: HDP, Gelecek, DEVA

Kongre için sadece üç partiye davetiye gitmedi: HDP, Gelecek, DEVA

Bugün (24 Mart) yapılacak AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde partiyi 2023 seçimlerine götürecek dönemin kadroları belirlenecek. Davet gönderilen partiler arasında HDP, Gelecek ve DEVA’nın yer almadığı kongrede Recep Tayyip Erdoğan “2023’ün manifestosu olacak” dediği bir konuşma yapacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Genel Başkanvekili sayısının artırılacağını, MKYK'nın üye sayısının da 50’den 75’e çıkarılacağını açıkladı.

AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda “Türkiye için güven ve istikrar” sloganıyla yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek aday olduğu kongrede, partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu için seçim yapılacak.

Koronavirüs salgınına rağmen AK Parti kongresi seyircili yapılacak. 81 ilden delegelerin yanı sıra çok sayıda partili de Ankara’da olacak.

Üç partiye davetiye gönderilmedi

AK Parti kongresi için CHP, MHP, İYİ Parti, BBP, SP, DP, DSP, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Hür Dava Partisi olmak üzere 11 partiye davetiye gönderildi. HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ise davet edilmedi.

Kongrede tüzük değişikliği yapılarak MKYK üye sayısının 50’den 75’e çıkarılması bekleniyor. Milletvekili ağırlığının azalacağı MKYK’da eski bakan ve milletvekillerine daha çok yer verileceği, ayrıca kadın ve genç sayınının artacağı konuşuluyor.

Ayrıca AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “2023’ün manifestosu olacak” dediği yaklaşık 1.5 saat süren bir konuşma yapması bekleniyor.

Ünal: “19 yıldır yaptığımız her şey hazırlıktı”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal kongreyle ilgili, “Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı” demişti.

Öte yandan salona giden yolların, etrafının ve içinin oldukça kalabalık olduğu ve maske, mesafe gibi salgın önlemlerine çok uyulmadığı gözlendi.

Kaynak: Gazeteduvar

- Advertisment -