Ana SayfaHaberler“Konuşanlar”ı susturma ittifakı netice aldı: RTÜK, 44. bölümü Exxen kataloğundan kaldırdı

“Konuşanlar”ı susturma ittifakı netice aldı: RTÜK, 44. bölümü Exxen kataloğundan kaldırdı

“Konuşanlar” programı hakkında Nihat Genç ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş’ın ihbarı üzerine inceleme başlatan RTÜK, tartışmalara konu olan bölümün Exxen kataloğundan çıkartılmasına karar verdi. Karara CHP’li RTÜK üyeleri tepki gösterdi.

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından, Exxen dijital platformunda yayımlanan “Konuşanlar” programının 44. bölümünün Exxen kataloğundan çıkartılmasına karar verildiğini duyurdu.

Netflix dijital platformunda yayımlanan “Ortaya Karışık İlişkiler” filminin de Netflix kataloğundan çıkartılmasına karar verildiğini duyuran Taşcı, “RTÜK yetişkinlerin para verip üye olduğu tercihli/şifreli dijital platformları da denetliyor!” diyerek tepki gösterdi.

RTÜK’ün diğer CHP’li üyesi Okan Konuralp de sosyal medya hesabından iki karar için de karşı oy kullandığını açıkladı.

Konuşanlar programı hakkındaki RTÜK incelemesi, Nihat Genç’in programdan bir kesiti sosyal medyada, “Gençler galiba para için makul yollardan geçinecek fikir, akıl, ürün bulamıyor ve zıpırın biri seyircinin yüzüne ana avrat düz gidip ekmeğini kazanıyor! Adına da mizah demiş, seyirci de mazoşist, para verip kendine küfür ettiriyor!” mesajını paylaşması ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş’ın da Genç’e destek vermesinin ardından başlamıştı.

Genç ve Yarkadaş’ın paylaşımlarından saatler sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Türk aile yapısına ve ahlakına uygun olmayan diyaloglar” nedeniyle defalarca uyardıkları program hakkında inceleme başlattıklarını açıklamıştı.

Genç, program hakkındaki sosyal medya mesajlarından birinde kendisini arayan program sunucusu Hasan Can Kaya’ya küfür ettiğini duyurmuştu.  

- Advertisment -