Ana SayfaHaberlerGündem“Köpekleri katledenleri katledeceğiz” diyen Paws Guard yöneticisi gözaltına alındı, adli kontrolle serbest...

“Köpekleri katledenleri katledeceğiz” diyen Paws Guard yöneticisi gözaltına alındı, adli kontrolle serbest kaldı: Beştepe’den fotoğraflar paylaşmıştı

Hakkında dolandırıcılık iddiaları olan ve sokak hayvanlarıyla ilgili faaliyet yürüttüğünü savunan “Paws Guard” yöneticilerinden Burak Arslan, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Arslan, bir yayında “Her ilde onar kişilik timler oluşturuyoruz. Herhangi bir olay olduğunda, atıyorum bir köpek arabanın peşine çekilmeye başladığında müdahale edecek” diye konuşmuştu. Daha önceki bir yayınında da “Köpeklerimizi katledenleri katledeceğiz” demişti. Arslan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı başdanışmanları İlnur Çevik ve Ayşe Türkmenoğlu ile görüşmeye gittiği Beştepe’de çektirdiği fotoğrafları “Burak Arslan içeri girsin demişlerdi. Tam içerdeyim yeter mi” mesajıyla paylaşmıştı. Arslan’ın Beştepe’deki fotoğrafları sosyal medyada tepki çekmişti.

Sokak hayvanlarını koruma amacıyla faaliyet yürüttüğünü iddia eden ve hakkında dolandırıcılık iddiaları olan “Paw Guards” platformunun yöneticilerinden oyuncu Burak Arslan “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlamasıyla gözaltına alındı. Arslan daha sonra çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Daha önce sosyal medyada yaptığı bir yayında “Köpeklerimizi katledenleri katledelim” diyen Arslan, geçen haftada yaptığı bir yayında her ilde “10’ar kişilik timler oluşturuyoruz. Gerekiyorsa beni de alsınlar atsınlar içeri” diye konuşmuştu.

Arslan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Başdanışmanları İlnur Çevik ve Ayşe Türkmenoğlu ile görüşmek için gittiği Beştepe’de çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesabından, “Burak Arslan içeri girsin demişlerdi. Tam içerdeyim yeter mi” mesajıyla paylaşmıştı.

Arslan’ın Beştepe’den yaptığı paylaşımlara, başta iktidara yakın isimlerden olmak üzere sosyal medyada çok tepki gösterildi.

“Her ilde onar kişilik timler kuruyoruz, gerekirse atsınlar beni içeri”

Sosyal medya hesabından canlı yayınlar yapan Burak Arslan, geçen hafta paylaştığı bir yayında “Her ilde onar kişilik timler oluşturulacak. Herhangi bir olay olduğunda, atıyorum bir köpek arabanın peşine çekilmeye başladığında müdahale edecek. Devlet büyüklerim de affetsin beni. Gerekiyorsa beni de alsınlar atsınlar içeri” diye konuşmuştu.

“Köpeklerimizi katledenleri katledeceğiz”

Arslan daha önce de paylaştığı bir yayında “Bizi insan katliamına zorlamayın. Köpeklerimizi katledeni katledeceğiz. En azından birini ibretlik edelim. Kısasa kısas dönemini başlatıyoruz” demişti.

“Yakarak öldüren yanarak öldü, birileri bir şeyler yapıyor”

Aynı yayında konuşan arkadaşı da “Bir ibretimiz var. Şira’yı yakarak öldüren yanarak öldü. Birileri bir şeyler yapıyor ama kim olduğunu bilmiyoruz” diye konuşmuştu.

Arslan bir başka yayınında da “Medyada sokak hayvanlarının toplatılmasına yönelik algı yapan kim varsa, bizzat yazılım ekibimiz ve hackerlarımızla telefonlarına erişmeye çalışacağız. Bununla alakalı alacağımız her cezanın da peşinen hükmünü kabul ediyorum.”

Daha önce de deprem bölgesinde, yanındaki kamuflaj giyimli kişilerle birlikte hayvanlara kötü davrandığını iddia ettiği bir depremzedeye saldırıp darp etmişti.

Arslan; “Müfreze”, “Bordo Bereliler: Suriye” gibi filmlerde rol almıştı.

Kalkandelen, “Paws Guard”la ilgili dolandırıcılık iddialarını yazmıştı

Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen 17 Şubat 2023’teki yazısında “Paws Guard”la ilgili dolandırıcılık iddialarına yer vermişti:

“Önce bir hayvana yardım, tedavi gibi konularda Burak Arslan 600 bini aşkın takipçisi olan Instagram hesabından bir duyuru paylaşıyor. Duyuruda ‘Maddi yardım’, ‘Nakil-benzin-yol masraflarına destek’, ‘Gurbetçiyim nasıl destek olabilirim’ vb. seçenekler yer alıyor. Bunlardan uygun gördüğünüze tıklıyorsunuz ve sizinle iletişim kuruyorlar. 

Sonuç olarak, dernek olmadıkları ve bağış toplamaya hakları olmadığı halde para topluyorlar. Yardım etmek isteyenlere de Buket Arslan’ın banka hesabının bilgisi veriliyor. Parayı burada toplayıp veteriner kliniklerine transfer ediyorlar ve şirkete fatura kestiriyorlar.”

Parti kurup yerel seçimlere katılacaklarını açıkladılar

“Paws Guard”, Ankara Valiliği’nin haklarında soruşturma başlatıldığını açıklamasından sonra faaliyetlerine son verdiğini ve “Birlikte Yaşam Partisi” adıyla partileşerek 2024 yerel seçimlerine katılacaklarını duyurmuştu.

- Advertisment -