Ana SayfaHaberlerKoray Aydın, Mehmet Cengiz’le görüştüğü iddiasını yalanladı: “‘Beşli Çete’ kavramını ilk ortaya...

Koray Aydın, Mehmet Cengiz’le görüştüğü iddiasını yalanladı: “‘Beşli Çete’ kavramını ilk ortaya atan Meral Akşener’dir”

İYİ Partili Koray Aydın, Kılıçdaroğlu’nun “beşli çete” dediği holding patronlarından Mehmet Cengiz’le görüştüğü iddiasını yalanladı ve yargıya gideceğini söyledi. Gazeteci Serpil Yılmaz, Akşener’in Altılı Masa’dan kalkmasını yorumlarken “İYİ Parti ile ‘beşli çete’ arasında temas oldu” iddiasını ortaya atmıştı. Yılmaz, Eylül 2021’de iddiayı ilk gündeme getirdiği yazısında İYİ Partili bir milletvekili ile “her iktidarla çalışma başarısı gösteren ünlü bir müteahhit” ile “cezasızlık ve güvence” görüşmesi yapıldığını iddia etmişti. Diken’in haberinde söz konusu görüşmedeki kişilerin Koray Aydın ile Mehmet Cengiz olduğu öne sürüldü.

Gazeteci Serpil Yılmaz, dün (4 Mart) akşam Halk TV yayınında İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Altılı Masa’dan kalkmasıyla ilgili “Beşli çete” iddiası ortaya atmıştı.

Yılmaz, “’Beşli çete’ İYİ Parti’yle temas etti, görüştü. Yani bunu ben yazdım. Burada bir iletişim var” diye konuşmuştu.

Diken’de Yılmaz’ın sözlerinin de yer aldığı haberde, iddia edilen görüşmenin İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın ile Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz arasında yapıldığı öne sürüldü.

Aydın, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’le görüştüğü iddiasını yalanladı ve iddiayı ortaya atanlarla ilgili adli süreç başlatacağını söyledi.

Aydın’ın sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlar şöyle:

“Karanlık odaklar tarafından, şahsımı ve İYİ Parti’yi karalamak amacıyla basın ve sosyal medyaya servis edilen ‘Beşli Çete’ temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki iddialar, alçakça bir iftiradır ve gerçek dışıdır. Bu iftirayı atan ve yayanlar hakkında yargıda hesabı sorulacaktır.

‘Beşli Çete’ kavramını ilk kez ortaya atan ve Türk kamuoyuna mal eden İYİ Parti ve cesur liderimiz Sayın Meral Akşener’dir. Türk milleti emin olsun, İYİ Parti iktidarında ‘Beşli Çete’den, ülkemizin kaynaklarını yağmalayanlardan ve yolsuzluk yapanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

‘Beşli Çete’ temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki alçakça iftiraların tam da İYİ Parti’nin dayatmalara boyun eğmediği, cesurca bir dik duruş sergilediği ve kendi yolunu çizdiği bir zamanda gündeme getirilmesini, büyük Türk milletinin şaşmaz vicdanına ve takdirlerine sunuyorum.”

30 Eylül 2021’de yazmıştı

Yılmaz, iddiayı ilk gündeme getirdiği 30 Eylül 2021’deki yazısında şunları yazmıştı:

“Kamu ihalecisi müteahhitler başta olmak üzere, iktidardan nemalanan kesimlerde seçim telaşı başladı.

İYİ Parti’nin ‘A takımından’ bir milletvekiliyle, ‘iki ünlü’ müteahhidin ‘cezasızlık’ ve ‘güvence’ buluşması gerçekleşmiş.

İddianın sahibi, adı bende saklı MHP ve İYİ Parti cenahına yakın ‘namlı’ bir şahsiyet… Her iktidarla çalışma ‘kabiliyeti’ gösteren ve müteahhit camiasında ‘ağabey’ olarak anılan bir ismin, Nene Hatun Caddesi’ndeki ofisinde, geçtiğimiz cuma günü (24 Eylül 2021) İYİ Parti’yle temas sağladığı iddiası Ankara kulislerini hareketlendiriyor.”

- Advertisment -