Ana SayfaHaberlerKoray Aydın’dan Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yorumu: Kazanamama riski olan bir adayı kabul etmiyoruz

Koray Aydın’dan Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yorumu: Kazanamama riski olan bir adayı kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmasını değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın: “Kendisinden talip olduğunu duymadım ama bizim bir ilkemiz var. Diyoruz ki bu konuda herkes idealist davranmalı, nefis zamanı değil.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Habertürk’e değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarının AK Parti’nin organizasyonu olduğunu düşündüklerini belirten Aydın, “AK Parti bu organizasyonu yaparak ve adı geçen adaylar etrafında taraftar kümesi oluşmasını sağlayarak yarın olabilecek başka bir aday ile onlar arasında sürtüşme zemini inşa etmeye çalışıyor. Biz kendimizi bu oyunun, bu tezgâhın dışına çıkardık” dedi.

Aydın, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hakkındaki  tartışmalar için şunları söyledi:

“Kendisinden talip olduğunu duymadım ama bizim bir ilkemiz var. Diyoruz ki bu konuda herkes idealist davranmalı, nefis zamanı, adaylık düşünenler idealist davranmalı. Kimler aday olmayı düşünüyorsa bu şartları göze alarak, temel ilkemize kabul sağlayarak bu yola çıkmalılar. Kazanma riski anket ilmiyle belirlenen bir adayı, İYİ Parti olarak kabul etmiyoruz.”

Aydın, Millet İttifakı’nın seçimi ilk turda kazanabilecek genişlikte olduğunu ve en uygun adayın istişarelerle belirlenmesi gerektiğini söyledi.

- Advertisment -