Ana SayfaHaberlerDünyaKore Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Muhalefetin adayı ‘tılsım’ kullanmakla suçlanıyor

Kore Cumhurbaşkanlığı seçimleri: Muhalefetin adayı ‘tılsım’ kullanmakla suçlanıyor

Güney Kore'de canlı bir televizyon tartışması sırasında, cumhurbaşkanlığı için yarışan bir adayın elinde gizemli bir Çince karakter görüldü ve muhalefet adayı bir anda “yarışı kazanmak için Şamanizm gericiliğini kullanma” suçlamalarına maruz kaldı. Yoon Seok-youl’un sözcüsü: “Destekçilerimizden birinin keçeli kalemle yazdığı bir şey nasıl şamanik olsun?”

Ana muhalefet partisi Halkın Gücü Partisi’nin başkan adayı Yoon Seok-youl canlı yayında TV’de konuşurken, elini sol avucundaki “kral” anlamına gelen wang karakterini gösterecek şekilde izleyicilere doğru kaldırdı.

Yerel medyadaki haberlere göre Yoon Seok-youl, yakın olduğu bir kâhinin tavsiyesi doğrultusunda böyle bir yola başvurmuş.

Muhalefet adayının elindeki gizemli karakter nedeniyle, rakipleri onu “eline bir tılsım yazarak gerici şaman uygulamalarını teşvik etmek”le suçladı.

Yoon Seok-youl’un rakibi Hong Joon-pyo, “başkanlık yarışına bir şaman dahil ettiği için” Seok-youl’u kınadı:

“Yoon’un başkan olmasına yardım eden bir şamanı olduğu haberini okuduğumda şüpheye düşmüştüm, ama şimdi avucunun içine bir tılsım yazdığı ortaya çıkınca… Bu saçmalıktan başka bir şey değil.”

İktidardaki Kore Demokrat Partisi, tılsımın içerdiği ‘kral’ anlamını da eleştiri konusu yaptı: Cumhurbaşkanı gibi bir kamu görevlisi nasıl kendisini kral olarak niteleyen bir simge kullanırdı?

Cumhurbaşkanı adayı, elindeki dövmenin gizli bir anlamı olduğu iddialarını reddederek, hemen silinemeyen dövmenin bazı taraftarlar tarafından eline çizildiğini söyledi.

Seok-youl’un sözcüsü de şöyle konuştu:

“Eline keçeli kalemle yazılan bir karakterin ne tür bir şamanistik etkisi olabilir? Gelecekteki tartışmalarda, destekçilerin avucuna yazmaya devam etmeleri halinde, cesaret verici bu mesajları silmeyeceğiz.”

Güney Kore, 9 Mart 2022’de yeni Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için sandığa gidecek.

- Advertisment -