Ana SayfaHaberlerKorkut Boratav: “Neoliberal politikaların külliyen inkârı gibi görünüyor. Bunu açıklamak zor”

Korkut Boratav: “Neoliberal politikaların külliyen inkârı gibi görünüyor. Bunu açıklamak zor”

Türkiye’nin şimdiye kadar izlediği iktisadi politikaları “Batı’ya bağımlı” ve “neo-liberal” diye niteleyen sosyalist iktisatçı Korkut Boratav, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamaları için ilginç değerlendirmelerde bulundu: “Eskiden mesela, ‘serbest piyasa ekonomisine bağlıyız’, ‘uluslararası ekonomi kurallarına bağlıyız’ gibi güvenceler verilirdi. Bunların da olmaması ile birlikte şimdi yapılan neoliberal politikaların külliyen inkârı gibi görünüyor. Bunu açıklamak zor.”

Korkut Boratav Gazeteduvar’a verdiği söyleşide, Türkiye’de düşük faizin kalıcı hale getirileceğinin anlaşıldığını, bunun da önemli sonuçlarının olacağını belirtti.

Erdoğan’ın “Türkiye, tarihinde ilk defa ihtiyaçlarına uygun bir ekonomi politikası uygulama fırsatı buldu” cümlesi için “çok önemli bir ifade” vurgusu yapan Boratav’ın açıklamalarından bir bölümü şöyle:

“(…) İyi ama dış dünya da zaten kırılgan olan ekonomiyi yakından izliyor. Dahası ekonominin yerli aktörlerinin ürkmesi. Çünkü bu dış ve iç dengelerin birlikte bozulmasını getirecekti. Sayın cumhurbaşkanı susması gereken bir konjonktürde üstüne giderek konuşuyor. (…) Neoliberal politikaları inkâr ettiğini dünyaya duyuruyorsun ve bu içerde ve dışarda önemli etki yaratıyor, ‘kopma’ sinyalinin önemli bir tetikleyici olduğunu kabul etmek durumundayız. (…) Cumhurbaşkanı daha keskin bir kopuş sinyali veriyor.”  

Korkut Boratav’ın değerlendirmelerinin tümü için:

https://www.gazeteduvar.com.tr/korkut-boratav-anlatti-doviz-krizi-neden-oldu-bundan-sonra-ne-olur-haber-1543058

- Advertisment -