Ana SayfaHaberlerKoru ‘proje’den kurtuldu: Validebağ Korusu'na Millet Bahçesi projesi iptal

Koru ‘proje’den kurtuldu: Validebağ Korusu’na Millet Bahçesi projesi iptal

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen Millet Bahçesi’nin, korunun doğal kurgusunu yok edeceği ve açık bir biçimde tahribata neden olacağını belirterek imar planı değişikliğini oy birliği ile iptal etti.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu için çıkartılan imar planları ve millet bahçesi projesini oy birliğiyle iptal etti.

Kararda, koru için çıkartılan koruma amaçlı imar planlarının açık bir şekilde korunması gereken alanın tahribatına neden olacağının anlaşıldığı belirtilerek, “Dava konusu planlarda şehircilik ilkelerine, planlama esasları ve tekniklerine, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” denildi.

Mahkeme, millet bahçesi peyzaj projesi hakkındaki kararında, projenin uygulanması durumunda Validebağ Korusu’nun ‘orman’, ‘doğal nitelikli yeşil alan’ ve ‘koruma alanı’ vasıflarını yani ekolojik zenginliğini kaybederek ‘millet bahçesi’‘park’ kategorisine indirgeneceğini vurguladı.

Bu nedenlerle mahkeme, oy birliğiyle kararı aldı.

Üsküdar Belediyesi ekipleri, zaman zaman polis ve zabıta eşliğinde Validebağ Korusu’na giriyor,fakat vatandaşın tepkisiyle karşılaşıyordu.

- Advertisment -