Ana SayfaHaberlerGündemKorumaları gazeteci döven başkan sıkışınca konuyu PKK’ya bağladı: “PKK ağzı ile tehditlere...

Korumaları gazeteci döven başkan sıkışınca konuyu PKK’ya bağladı: “PKK ağzı ile tehditlere karşı geri adım atmayacağım”

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin biri polis olan iki koruması, iki gün önce Tatvan Belediyesi’yle ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getiren Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’e saldırdığı gerekçesiyle tutuklandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Geylani: “Sinan Aygül’e karşı yapılan saldırın dahlim dışında gerçekleştiğini, olayın takipçisi olduğumu net bir şekilde ifade ettim. İyi niyetime ve üzüntüme rağmen PKK ağzı ile yapılan tehditlere karşı geri adım atmayacağım.”

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’e saldırdıkları gerekçesiyle biri polis iki koruması tutuklanan, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, sosyal medya hesabından “Sinan Aygül’e karşı yapılan saldırın dahlim dışında gerçekleştiğini, olayın takipçisi olduğumu net bir şekilde ifade ettim. İyi niyetime ve üzüntüme rağmen PKK ağzı ile yapılan tehditlere karşı geri adım atmayacağım. Halkımızın seçtiği belediye başkanı olarak görevimin başındayım” mesajını paylaştı.

Geylani önceki paylaşımlarında da şunları yazdı:

“Dün yaşanan olayın hemen ardından açığa aldığımız belediye personeli ve polis memuru mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmiştir. Olayın faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum. Olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

“Dünden bu yana uğramadığım hakaret kalmadı. PKK terör örgütü tarafından da ölüm tehditleri alıyorum. Gazeteci Sinan Aygül’e geçmiş olsuna gitmek için kendisini aradım. Bana verilen cevabı aynen paylaşıyorum. ‘Ya istifa edip gidersin ya da ölürsün.’”

Dün (17 Haziran) saldırıya uğrayan Aygül, olaydan iki gün önce sosyal medya hesabından Tatvan Belediyesi’yle ilgili bazı usulsüzlük iddiaları paylaşmıştı.

Dün de saldırıya uğradığı görüntüleri sosyal medya hesabından yayımlayan Aygül, AK Partili polis Engin Kaplan ve Geylani’nin boksör koruması olduğunu söylediği Yücel Baysali tarafından saldırıya uğradığını belirtmişti.

Baysali ve Kaplan, Emniyet’teki işlemlerinin ardından bugün adliyeye götürüldü. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen Kaplan ve Baysali, “silahla kasten yaralama” suçlamasıyla tutuklandı.

- Advertisment -