Ana SayfaHaberlerDünyaKraliçe Elizabeth’in cenaze detayları belli oldu: Özel araç yasak, devlet başkanları toplu...

Kraliçe Elizabeth’in cenaze detayları belli oldu: Özel araç yasak, devlet başkanları toplu bir şekilde otobüsle cenazeye taşınacak

Politico dergisinin ulaştığı belgelere göre, bu hafta hayatını kaybeden Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth’in cenaze detayları belli oldu. Davet gönderilen devlet başkanları ve eşlerinin Londra Heathrow’a özel uçakla gelmemeleri, tarifeli uçak kullanmaları isteniyor. Devlet başkanları, özel araçlarını Batı Londra’da bir alana bırakacak ve ardından Westminster Katedrali’ne toplu bir şekilde otobüsle taşınacak. Karara tepki gösteren yabancı bir diplomat Politico’ya “Joe Biden’i bir otobüste hayal edebiliyor musunuz?” dedi.

Politico dergisinin ulaştığı cenaze organizasyon belgelerine göre, II. Elizabeth’in cenazesine katılacak olan devlet başkanları için sıkı kurallar öngörülüyor. Cenaze organizasyonun koyduğu kurallara göre devlet başkanları ve eşleri Londra Heathrow Havalimanı’na gelecekse özel uçaklarını değil, tarifeli yolcu uçaklarını kullanabilecek. Özel uçaklarını kullanmak isteyen liderler Londra’ya yakın yoğun olmayan havalimanlarına inebilecek. Liderler özel araçlarını Londra’nın batısında tayin edilen özel bir alana bıraktıktan sonra cenaze töreninin gerçekleşeceği Westminster Katedrali’ne otobüslerle toplu bir şekilde taşınacak.

Liderler cenazeden önce Kral III. Charles’in Buckingham Sarayı’nda düzenleyeceği özel bir resepsiyona katılabilecek ve Kraliçe’nin naaşının sergilendiği Lancaster House’da anı defterini imzalayıp Kraliçe anısına medyaya servis edilecek 3 dakikalık bir konuşma yapabilecek.

Cenazeye katılacak devlet başkanlarının cenaze törenine toplu bir şekilde otobüsle taşınmasına tepki gösteren yabancı bir diplomat Politico’ya gönderdiği Whatsapp mesajında tepkisini şöyle dile getirdi: “Joe Biden’i bir otobüste hayal edebiliyor musunuz?”

- Advertisment -