Ana SayfaHaberlerDünyaKraliçe sessizliğini bozdu: Irkçılık suçlamaları endişe verici

Kraliçe sessizliğini bozdu: Irkçılık suçlamaları endişe verici

Kraliçe olayların Meghan’ın hatırladığı gibi olmadığını ima etmekle birlikte yatıştırıcı bir açıklama yaptı. Açıklamada ırkçılık suçlamasının çok ciddiye alındığı ve aile içinde halledileceği, Meghan, Harry ve Archie’nin her zaman çok sevilen aile üyeleri olarak kalacakları vurgulandı.

Prens Harry ve Meghan Markle’ın Oprah Winfrey’e röportajı sonrası sessizliğe gömülen Buckingham Sarayı’ndan ilk açıklama geldi. Kraliçe Elizabeth, Meghan ve Harry’nin yaşadıkları güçlüklerden üzüntü duyduğunu bildirdi. Buckingham Sarayı’ndan Kraliçe adına yapılan yazılı açıklamada, ırkçılıkla ilgili suçlamaların endişe verici olduğu; konunun farklı olarak hatırlansa bile çok ciddiye alınarak aile içinde halledileceği;  Meghan, Harry ve Archie’nin ailenin daima çok sevilen aile üyeleri olarak kalacakları vurgulandı.

Prens Harry ve Markle’ın röportajda ırkçılık, akıl sağlıkları, medyanın tavrı ve diğer kraliyet ailesi üyeleri hakkında açıklamalar yapmıştı.

Modern Kraliyet Ailesi’nin ilk melez üyesi olan düşes, adını vermediği bir aile üyesinin oğlu Archie’ye hamileyken sorduğu “Ten rengi ne kadar koyu olacak?” sorusunun “bir kırılma noktası olduğunu” söylemişti.

Prens Harry daha sonra bu yorumu ne büyükannesi Kraliçe 2’nci Elizabeth ne de büyükbabası Prens Philip’in yaptığını söylemişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ise 36 yaşındaki Prens Harry ile 39 yaşındaki Markle’ın “özel kişiler” olduğunu, “yaşadıkları zorluklarla ilgili hikayelerini paylaştıklarını” belirtti.

- Advertisment -