Ana SayfaHaberlerKraliyet, kayıp prenses Kate’in aylar sonraki ilk fotoğrafını yayınladı, dört büyük ajans...

Kraliyet, kayıp prenses Kate’in aylar sonraki ilk fotoğrafını yayınladı, dört büyük ajans ‘üzerinde oynanmış” diyerek fotoğrafı yayından kaldırdı

Pazar günü Kensington Sarayı, Ocak ayında geçirdiği ameliyattan sonra ortadan kayboldan Galler Prensesi Kate Middleton'ın aylar sonra ilk fotoğrafını yayınladı. Prens William tarafından Windsor'da çekildiği iddia edilen fotoğraf, Associated Press, Agence France-Presse, Reuters ve Getty Images gibi haber servisleri tarafından paylaşıldı. Saatler sonra aynı kurumlar görüntüyü “üzerinde oynanmış” diyerek geri çekti. Komplo teorileri havada uçuşurken Kate Middleton, sosyal medyadan açıklama yaptı: “Birçok amatör fotoğrafçı gibi ben de fotoğraf düzenleme denemeleri yapıyorum."

Pazar günü Kensington Sarayı, Galler Prensesi Kate Middleton’ın bir fotoğrafını yayınladı. Kraliyet çiftinin Instagram hesabında da paylaşılan fotoğrafta Middleton gülümserken ve etrafı üç çocuğuyla çevrili halde görülüyor. Kocası Prens William tarafından Windsor’da çekildiği iddia edilen fotoğraf, Associated Press, Agence France-Presse, Reuters ve Getty Images gibi haber servisleri tarafından paylaşıldı. Saatler sonra aynı kurumlar görüntüyü geri çekti ve müşterilerini bu fotoğrafı hiçbir koşulda kullanmamaları konusunda uyardı.

AP, ‘sonlandırma bildiriminde’, “Daha detaylı incelendiğinde, kaynağın bu görüntüyü manipüle ettiği anlaşılıyor.” diye yazdı. AFP, bir “editoryal sorun” olduğunu söyleyerek yayından kaldırdı. The New York Times ve The Washington Post da dahil olmak üzere fotoğrafı yayınlayan haber kaynakları daha sonra hızlıca fotoğrafı kaldırdı. Fotoğrafı ele verense Prenses Charlotte’ın sol bileğindeki tutarsızlıklar.

Fotoğrafın üzerinde neden oynandığı bilinmese de komplo teorileri hızlıca yayılmaya başladı. Bunların arasında Middleton’ın 2 ay önce geçirdiği karın bölgesi operasyonunu öne çıkaranlar bulunurken bazıları da evlilik yüzüğü takmamasını, çocukların parmaklarını çaprazlamasını ya da mart ayında ağaçta yaprak olmasını konu ediyor.

Kate Middleton, olaydan bir gün sonra, Kensington Sarayı’nın paylaştığı üzerinde oynanmış aile fotoğrafıyla ilgili olarak ortaya çıkan “karışıklık” nedeniyle kişisel olarak özür diledi. Kate, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Birçok amatör fotoğrafçı gibi ben de bazen fotoğraf düzenleme denemeleri yapıyorum. Dün paylaştığımız aile fotoğrafının yol açtığı kafa karışıklığından ötürü özürlerimi sunmak istedim. Umarım kutlayan herkesin Anneler Günü (İngiltere’de Paskalya’dan 3 önceki pazar günleri kutlanıyor) çok mutlu geçmiştir.”

- Advertisment -