Ana SayfaHaberlerDiyanet imamı, Diyanet kafilesiyle Kudüs’e gitti, İsrailli askeri bıçakladı, İsrail askerleri tarafından...

Diyanet imamı, Diyanet kafilesiyle Kudüs’e gitti, İsrailli askeri bıçakladı, İsrail askerleri tarafından öldürüldü

Doğu Kudüs'te, Türkiye vatandaşı Hasan Saklanan, İsrailli bir polisi bıçakladıktan sonra öldürüldü. Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa Haliliye'de imam olduğu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kafilesiyle Kudüs'e gittiği öğrenildi. Hakan Saklanan'ın eşi F.S.: "Maraş, Mardin’de tarihi yerleri gezeceğiz Diyanet turuyla diye çıktı evden."

Kudüs’ün tarihi şehir bölgesinde düzenlenen bıçaklı saldırının ardından, 34 yaşındaki Türk vatandaşı Hasan Saklanan öldürüldü.

Kızılkalkan’ın (İsrail Kızılayı) ilk raporlarına göre, durumu kritik olan 18 yaşındaki bir kadın ile 30 yaşındaki bir polis, tedavi için hastaneye gönderildi. Kızılkalkan açıklamasında, “18 yaşında bilinci açık bir kadın bulduk. Bilinci açık bir şekilde hastaneye tahliye edildi, durumu ciddi” dedi.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, saldırıyı dün Ürdün’den, Allenby Köprüsü’nü kullanarak İsrail’e giren 34 yaşındaki Hasan Saklanan adlı Türk vatandaşı düzenledi. Yaralanan polisin durumu ağır değil.

Şanlıurfa Haliliye’de imam; Kudüs’e Diyanet’in kafilesiyle gitmiş

Gazeteci Nevzat Çiçek, X hesabından Hasan Saklanan’la ilgili ulaştığı şu bilgileri paylaştı:

“Hasan Saklanan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kudüs kafilesi ile Kudüs’e giriyor. Kafilede görevli olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kızı ve aynı zamanda Beykoz Vaizesi olan Merve Sefa hanım da bulunuyor. İsrail polisini bıçaklayan Hasan Saklanan 34 yaşında, 1990 Eyyübiye doğumlu 4 çocuk babası.

“Şanlıurfa Haliliye ilçesine bağlı bulunan Kepez kırsal mahallesinde resmi olarak imamlık yapıyor. Saklanan, sabah geziye katılmıyor. Sağlık ve pasaport sıkıntısını gerekçe gösteriyor.

“Kafiledekiler olayı gezide öğrenince geri dönüyorlar. Olaydan sonra ikindi namazında Türkiye’den gidenler Mescid-i Aksa’ya alınmadı. Kafile akşam namazında tekrar Aksa’ya girmeye çalışacak. Şu an Kudüs’te Diyanet kafilesi dışında Türkiye’den giden kafile olmadığı belirtiliyor.”

Eşi: “‘Maraş, Mardin’de tarihi yerleri gezeceğiz Diyanet turuyla’ diye çıktı evden”

10Haber’den Berrak Güngör’ün ulaştığı Hasan Saklanan’ın eşi F. S., eşinin Ürdün ya da İsrail’e gittiğinden haberi olmadığını söyledi: “Evden çıkarken nereye gideceğini söylemedi. Diyanet bir tur ayarlamış, gezmeye gideceğiz dedi, çıktı gitti.”

Hasan Saklanan’ın Diyanet’in turuyla Ürdün ve İsrail’e gideceğinden haberi olmadığını anlatan F. S., “Maraş, Mardin’de tarihi yerleri gezeceğiz Diyanet turuyla diye çıktı evden” diye konuştu.

Yetkililere seslenen dört çocuk annesi F.S. “Eşimi istiyorum, cenazesini istiyorum” dedi.

“Şehit olmaya gitmiştir o”

10Haber’e konuşan Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, Hasan Saklanan’ın eski üyeleri olduğunu söyledi. Gündüz, Haliliye Kepez Mahallesi’nde imam olan Saklanan’ın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Kudüs Turu’na katıldığını belirtti. Gündüz, Saklanan’ın Diyanet-Sen’den bir yıl önce istifa ettiğini söyledi.

Gündüz turun masraflarının katılımcılar tarafından karşılandığını söyledi.

Şanlıurfa’ya bağlı Haliliye ilçesinin Kepez Mahallesi muhtarı İbrahim Bozancı da 10Haber’e Saklanan için, “Şehit olmaya gitmiştir o” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilgili Kudüs turu 24 Nisan’da başlamıştı. Turun duyurusu şöyle yapılmıştı: “Diyanet İşleri Başkanlığı, Kudüs ve Mescid-i Aksa ziyareti düzenleyecek. Kudüs ve Mescid-i Aksa ziyareti için başvurular 3 Nisan 2024’e kadar yapılabilecek. Ürdün üzerinden gerçekleştirilecek olan ziyaret kapsamında gidişler 24 Nisan’da, dönüşler ise 28 Nisan’da. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek olan Kudüs ve Mescid-i Aksa ziyareti ‘üç gece dört gün’ şeklinde olacak. Kudüs ve Mescid-i Aksa ziyareti hakkında detaylı bilgi almak ve söz konusu tura başvuruda bulunmak için il ve ilçe müftülüklerine müracaat edilebilecek.”

Hamas: “Hasan Saklanan’ı Kudüs şehidi olarak görüyoruz”

Hamas, Hasan Saklanan’la ilgili açıklamasında, “Kudüs’teki bu kahraman eylemi gerçekleştiren Türk şehidi Hasan Saklanan’ı selamlıyor; onu Filistin, Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa şehidi olarak görüyoruz” ifadesine yer verdi.

- Advertisment -