Ana SayfaHaberlerDünyaKudüs’te bir Yahudi yerleşim biriminde sinagoga silahlı saldırı: En az 7 İsrailli...

Kudüs’te bir Yahudi yerleşim biriminde sinagoga silahlı saldırı: En az 7 İsrailli öldü

Doğu Kudüs’ün Neve Yakov mahallesinde bir sinagog yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıda en az yedi İsrailli’nin öldüğü biri ağır 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü.

AP, silahlı saldırıyı düzenleyen kişinin Filistinli olduğunu bildirdi.

AP
Kudüs’te silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin üzeri sağlık görevlilerince kapatıldı

Olayın neden dolayı yapıldığı henüz netlik kazanmazken saldırının sorumluluğunu da şu ana kadar üstlenen olmadı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, “terör saldırısı” olarak tanımladığı olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ülke medyası silahlı saldırganın sinagogdan çıkan bir gruba ateş açtığını bildirdi.

AP
İsrailli adli tıp uzmanları, Kudüs’te bir sinagog yakınında meydana gelen silahlı saldırının ardından bir cesedi kontrol ederken

Beyaz bir araçla sinagog önüne gelen şahsın saldırıyı tek başına düzenlediği belirtilirken bazı İsrailli kaynaklar, ölü ve yaralı sayının artabileceğini belirtti.

Aşırı sağcı duruşuyla bilinen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sinagog yakınında meydana gelen silahlı saldırının ardından bölgeyi ziyaret etti.

AP
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı’ndan yapılan ilk açıklamada, Doğu Kudüs’te bulunan Neve Yakov Yahudi yerleşim birimine silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, saldırı sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Kudüs’te bir sinagog yakınında meydana gelen silahlı saldırının ardından hayatını kaybedenlerin cesetleri sağlık görevlilerince kapatıldı

İsrail polisinden yapılan açıklamada da, “Saldırganı etkisiz hale getirmeyi başardık. Bölgeye çok sayıda kuvvet konuşlandırıldı ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.” denildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun olay yerinden bilgi aldığı, ilerleyen saatlerde durum değerlendirmesi yapacağı bildirildi.

T.C. Dışişleri: “Terör saldırısını kınıyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, düzenlenen saldırının terör saldırısı olduğunu belirterek kınama mesajı yayımladı:

“Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz. Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail Hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”

- Advertisment -